Topwomen των Πανελλαδικών: Ποιες είναι οι Φωτεινή, Έλλη, Αναστασία, Μαντώ & όλες οι αριστούχες! Ενθουσιασμός & συγκίνηση τους για την ανταμοιβή του κόπου τους (φωτό-βίντεο)

Δηλώνουν ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα και ανυπομονούν για το μέλλον

Πανελλαδικές εξετάσεις ... stop!

Έπειτα από πολλές ώρες διαβάσματος, άγχος, αγωνία, θυσίες ... τελικά ήρθε η στιγμή της επιβράβευσης!

Για χιλιάδες υποψηφίους οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το πέρασμα για μεγάλα όνειρα.

Κόπιασαν και τώρα ανταμείβονται με βαθμολογίες που τους ανοίγουν μεγάλες πόρτες.

Η Φωτεινή Παυλίδου υποψήφια στην κατεύθυνση των Επιστημών Υγείας και Ζωής συγκέντρωσε 19.580 μόρια, ενώ ο Μιχαήλ Κολυμπιανάκης στην ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 19.240 μόρια, έχοντας πετύχει το απόλυτο 20 στο -ιδιαίτερα απαιτητικό στα θέματα που εξετάστηκαν φέτος- μάθημα της Φυσικής. Και οι δύο ήταν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ενώ ακόμη 7 συμμαθητές τους στο ίδιο σχολείο αρίστευσαν συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια. Πρόκειται για τους Ιωάννη Εφραίμ Κενανίδη (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), Θεοδώρα Ζάτκα (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες), Γεώργιο Σταμάτη Αναστασιάδη (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), Αμαλία Ευδοξία Κωστούλη (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), Νικόλαο Σερίφοβιτς (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), Γεωργία Ανδρεάδη (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) και Χρήστος Σταφυλά (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στο Κολλέγιο Ανατόλια 19.540 μόρια συγκέντρωσε ο Αστέριος Γούσιος, που ενδιαφέρεται για Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ενώ πέντε ακόμη συμμαθητές του στο ίδιο σχολείο ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια. Πρόκειται για τους Ραφαηλία Παράσχου (Υγείας), Ιάσωνα Ιωαννίδης (Υγείας), Άννα Φιλινδρή (Υγείας ), τον Άρης Τσίγγανος, 19.120, Υγείας και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Υγείας).

Διαβάστε ακόμη: Πανελλαδικές 2024: Πρώτοι των πρώτων εισαχθέντες! Οι υψηλές βαθμολογίες & οι προσωπικοί στόχοι

Η Έλλη Σωτηροπούλου από την Πάτρα, συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Με ενδιέφεραν τα μαθήματα του συγκεκριμένου πεδίου, με έμφαση την Βιολογία», προσθέτοντας: «Είμαι άνθρωπος που πιστεύω στον άνθρωπο και θέλω να βελτιώσω την ζωή του. Τι πιο άμεσο λοιπόν από την Ιατρική». Παράλληλα, αναφέρει ότι «θα ήθελα να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρα του εξωτερικού για περισσότερες ευκαιρίες».

Με 19.300 μόρια και 19.150 χωρίς συντελεστές, η Αναστασία Κοντού, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, είναι η πρώτη ανάμεσα σε όλους τους φετινούς υποψήφιους των Πανελληνίων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

«Στόχος μου ήταν η Ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια προέκυψε, συγκεκριμένα πέρυσι. Όλος ο κόπος μου πλέον θεωρώ πως ανταμείφθηκε. Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ανακούφιση γιατί η χρονιά ήταν δύσκολη», είπε στο μέσο.

Η Τάνια Λεοντίτση συγκέντρωσε 19.020 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την επιλογή της, «η Ιατρική είναι ένα ανθρωποκεντρικό επάγγελμα που απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και εγώ θέλω να συνεισφέρω σε αυτό», συμπληρώνοντας: «Ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά μου για τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας και προσφέρει πολλές δυνατότητες, μέσω των ειδικοτήτων. Παράλληλα γνωρίζω ότι θα έχω την πολλές επιλογές, σχετικά με την επαγγελματική μου προοπτική».

Μαντώ Τζώρτζη

Η Μαντώ Τζωρτζή «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές

Πρώτη στις Πανελλαδικές 2024 στη Λέσβο αναδείχθηκε η μαθήτρια του ΓΕΛ Παμφίλων Μαντώ Τζωρτζή, η οποία συγκέντρωσε 19.335 μόρια και περνάει στη σχολή της επιλογής της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με βαθμούς 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθηματικά και 17 στην Έκθεση, η Μαντώ, που έδωσε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αρίστευσε και «βάζει πλώρη» για τις στρατιωτικές σχολές, όπου ήθελε από μικρή να σπουδάσει.

Το μυστικό της επιτυχίας της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ήταν η μεγάλη προσπάθεια και η καλή ψυχολογία και πρόσθεσε «σ’ αυτό με βοήθησαν η οικογένειά μου, οι καθηγητές και οι φίλοι μου. Σε λίγες μέρες θα κάνω διακοπές για να χαλαρώσω και θα προετοιμαστώ για το φθινόπωρο και την νέα μου φοιτητική ζωή».


Ελένη Ρουβάκη

«Το πεδίο στο οποίο ανήκω είναι το τρίτο επιστημονικό, επιστήμες υγείας και στοχεύω στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην αρχή ξαφνιάστηκα από την βαθμολογία, τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι έκανα. Γενικά, όλη την χρονιά ήμουν επικεντρωμένη στο διάβασμά και υπήρχε οργάνωση, ωστόσο έκανα και αρκετά διαλείμματα στον ελεύθερό μου χρόνο τα οποία μου έδιναν δύναμη για να συνεχίσω την μελέτη μου στα μαθήματα» είπε στο neakriti.gr η Ελένη Ρουβάκη από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου που συγκέντρωσε 19.000 μόρια.

kriti
Λυδία Σπανάκη

«Ανήκω στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, στις επιστήμες υγείας. θα ήθελα να περάσω στην φαρμακευτική σχολή στην Πάτρα και να είμαι δίπλα στην αδερφή μου, η οποία σπουδάζει ήδη εκεί. Ενναλακτικά, με ενδιαφέρει και το τμήμα χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου. Κατά την διάρκεια της χρονιά ακολουθούσα ένα δικό μου σύστημα στο διάβασμα, δηλαδή εστίαζα σε ό,τι μου έκανε κλικ εκείνη την στιγμή ή εκεί που πίστευα ότι είχα περισσότερη ανάγκη» δήλωσε στο neakriti.gr η Λυδία Σπανάκη, από το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, με 18.800 μόρια.

maria
Μαρία Ιατρού

«Ήμουνα τομέας υγείας και κατάφερα να συγκεντρώσω 19.640 μόρια. Αναλυτικότερα, έγραψα 20 στην Άλγεβρα, 20 στην υγιεινή, 20 στην Ανατομία και 18,2 στην Έκθεση. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου και ανακουφισμένη παράλληλα. Σε ό,τι αφορά το διάβασμα μου προσπάθησα να εφαρμόσω ένα σύστημα, ωστόσο δεν ήταν αυστηρό. Στόχος να περάσω στην Ιατρική Σχολή» ανέφερε η Μαρία Ιατρού, από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, με 19.640 μόρια, στο neakriti.gr.

konstantina
Κωνσταντίνα Τζακώστα

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη κι ας έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Πίστευα ότι έχω γράψει καλά αλλά προτιμούσα να κρατώ χαμηλούς τόνους, μήπως αλλάξει κάτι και απογοητευτώ. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν οι καθηγητές του φροντιστηρίου και κυρίως τα συχνά διαγωνίσματα που γράφαμε με «ανάγκαζαν» να διαβάζω τα πάντα. Με βοήθησε πολύ και η αλλαγή σχολείου στη β’ λυκείου. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν η κούραση, κυρίως τον τελευταίο μήνα. Συσσωρευμένο άγχος, πίεση από το έντονο καθημερινό διάβασμα και σωματική κούραση, ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις. Με τη συμπαράσταση όμως της οικογένειάς μου, των φίλων και των καθηγητών μου πήγα όλα καλά και πλέον βλέπω το όνειρο φοίτησης στην Ιατρική σχολή της Πάτρας να πραγματοποιείται» δήλωσε στο thebest.gr η Κωνσταντίνα Τζακώστα που συγκέντρωσε 19.760 μόρια από το φροντιστήριο «Άνοδος».

euaggelia
Ευαγγελία Κορμπάκη

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά. Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη γιατί ήταν ένα ψυχοφθόρο ταξίδι με πολύ άγχος και υπερπροσπάθεια από όλα τα παιδιά, που είμαστε μόλις 17-18 ετών. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα μήπως κάτι δεν πάει καλά στο τέλος. Είναι ένα πολύ πιεστικό σύστημα αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων. Ευτυχώς είχα πολύ υποστήριξη από τους καθηγητές στο φροντιστήριο αφού ήταν δίπλα μου κάθε φορά που αντιμετώπιζα μια δυσκολία. Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά με πολύ διάβασμα και πρόγραμμα αλλά η προετοιμασία ήταν άψογη. Υπήρξαν και στιγμές που μπορεί να αισθανόμουν και τύψεις αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο αλλά με βοήθησε πολύ ο χορός και το τρέξιμο στη διάρκεια της χρονιάς για να ηρεμώ! Στόχευα εξ αρχής στη Νομική σχολή από τις αρχές του λυκείου και αυτό θα ακολουθήσω» δήλωσε στο thebest.gr η Ευαγγελία Κορμπάκη που συγκέντρωσε 19.250 μόρια από το φροντιστήριο «Άνοδος».

emilia

emiliaΑιμιλία Χαλλά

Η Αιμιλία Χαλλά, με 19.180 μόρια από την «Άνοδο», είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία η αλήθεια είναι. Αισθάνομαι δικαιωμένη για τον κόπο μου. Όλη τη χρονιά δεν άφησα τον εαυτό μου να απογοητευτεί. Ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν έγραφα πολύ καλά στα διαγωνίσματα της χρονιάς, δεν τα παρατούσα και συνέχιζα να προσπαθώ. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν το άγχος, αν θα βγει η ύλη και οι επαναλήψεις. Είχα πάντα δίπλα μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου τους οποίους ευχαριστώ. Πριν βγουν οι βαθμολογίες σκεφτόμουν σαν προοπτικές την Ιατρική και την Βιολογία. Μετά τις βαθμολογίες όμως νομίζω ότι η Ιατρική είναι μονόδρομος».

dionisia

Η Διονυσία Τσαρμποπούλου με 19.120 μόρια, από το φροντιστήριο «Άνοδος» δήλωσε: «Νιώθω πολύ χαρούμενη και σίγουρα δικαιωμένη. Οι βαθμολογίες μου ήταν πολύ κοντά σε αυτά που έγραφα σχεδόν όλη τη χρονιά. Αυτό που με οδήγησε να φτάσω στον στόχο μου ήταν οι πολλές επαναλήψεις από την β’ Λυκείου. Το διάβασμα ήταν συστηματικό και αρκετές ώρες. Υπήρχε όμως και ελεύθερος χρόνος. Το χειρότερο διάστημα ήταν αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας πριν την γ’ λυκείου. Σύμμαχοί μου ήταν πάντα οι γονείς, οι φίλοι και φυσικά οι καθηγητές. Στόχος μου, που μάλλον υλοποιείται αν κρίνω από τις βαθμολογίες, είναι η Νομική Αθηνών».

danai

«Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη ταυτόχρονα! Είναι κάτι που περίμενα λόγω της προσπάθειάς μου όλη τη χρονιά. Οι καθηγητές μου έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες, όπως και οι γονείς μου φυσικά που ήταν δίπλα μου σε όλα! Στο άγχος, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια που είχα να αντιμετωπίσω. Ο τομέας που με ενδιαφέρει περισσότερο να ακολουθήσω είναι της υγείας, φυσικά δεν θα απορρίψω κι άλλες σχολές» είπε η Δανάη Παπαγεωργίου με 19.040 μόρια από το «Διακρότημα».

dimitra

Η Δήμητρα Ανδρικοπούλου, με 18.860 μόρια, από το φροντιστήριο «Άνοδος» ανέφερε: «Ακόμη δεν το πιστεύω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είχα αυτοπεποίθηση, ήξερα ότι έχω γράψει καλά, αλλά ήθελα να το δω για να το πιστέψω. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά ούτε ξενύχτησα για να διαβάσω, ούτε αγχώθηκα πολύ. Διάβαζα συνήθως την τελευταία στιγμή και πολύ το τελευταίο διάστημα, τα πάντα, πάρα πολλές φορές. Με βοηθά σε όλο αυτό και η μνήμη μου. Έχω φωτογραφική μνήμη και μπορώ να συγκρατώ μεγάλα κομμάτια κειμένων. Το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία των πανελληνίων είναι το να διατηρείς σε καλά επίπεδα την ψυχολογία σου γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Υπήρξαν στιγμές που λύγισα αλλά ήταν δίπλα μου η οικογένειά μου, οι φίλοι και οι καθηγητές μου. Φέτος στοχεύω στη Νομική αλλά κρατώ για τη επόμενη χρονιά την υλοποίηση του ονείρου μου που σχετίζεται με τις στρατιωτικές σχολές ή τα σώματα ασφαλείας».

elenii


Η Ελένη-Μαρία Τριάντη από το φροντιστήριο «Διακρότημα», που συγκέντρωσε 18.765 μόρια, ανέφερε: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έχει τελειώσει, δεν περίμενα να τελειώσει τόσο γρήγορα παρόλο που κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών μοιάζει με αιώνας. Η βαθμολογία δεν ήταν κάτι που περίμενα, βέβαια το θεωρούσα δυνατό, είναι μια διαδικασία γεμάτη εκπλήξεις, αλλά ήξερα μέσα μου ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία μου αυτή θεωρώ ότι έπαιξε πρόγραμμα και το ξέρω ότι ακούγεται κλισέ αλλά με κράτησε σε εγρήγορση. Όλη αυτή η διαδικασία, όπως λέει ένας καθηγητής μου, είναι ένας Μαραθώνιος, γι αυτό και εγώ κρατούσα το ωράριο μου, κοιμόμουν σωστά και φυσικά περνούσα και καλά. Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν τα ψυχολογικά «σκαμπανεβάσματα». Αλλά προσπάθησα να μείνω υγιής. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την έλαβα από τους γονείς μου και την ευρύτερη οικογένειά μου αλλά και από τους καθηγητές μου. Η σχολή που στοχεύω από την Α’ Λυκείου είναι η Νομική Αθηνών, συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ