Η θαλαμηγός “Χριστίνα” του Αριστοτέλη Ωνάση: Το αστρονομικό ποσό πώλησης της – Ο μύθος που φιλοξένησε από την Βασίλισσα Ελισάβετ ως την Marilyn Monroe (φωτό & βίντεο)

Η μεγάλη αγάπη του κροίσου!

Η θρυλική μηχανοκίνητη θαλαμηγός Christina O, του Αριστοτέλη Ωνάση είναι μήκους 99,1 μέτρων, βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας και διατίθεται προς 90.000.000 ευρώ.

Αυτό το ιστορικό σκάφος έχει φιλοξενήσει μια επιφανή σειρά προσωπικοτήτων, όπως η Marilyn Monroe, η Elizabeth Taylor, η Grace Kelly, ο Frank Sinatra, η Maria Callas, ο Richard Burton, ο John Wayne, ο Winston Churchill και ο John F. Kennedy. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι το μπαρ της θαλαμηγού είναι κατασκευασμένο από το ξύλο ενός βυθισμένου ισπανικού πλοίου.

Το υπερπολυτελές σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επισκέπτες σε 17 καμπίνες, ανακαινισμένες ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διακόσμηση που είχε αρχικά επιλέξει η Τζάκι Ωνάση. 

Το πολυτελές εσωτερικό διατηρεί το πιάνο Steinway, στο οποίο έπαιζαν ο Frank Sinatra και η Maria Callas, ενώ η σουίτα του Ωνάση κοσμείται με τζάκι από όνυχα και κρυστάλλινα φωτιστικά Baccarat. 


Διαβάστε ακόμα: Το θρυλικό ειδύλλιο της Μαρίας Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση - Πάνω στην "Christina O" ο έρωτας φούντωσε μπροστά στα μάτια των συζύγων τους, Τίνας & Μενεγκίνι (φωτό)

Η γοητευτική κυκλική σκάλα διαθέτει ένα vintage κιγκλίδωμα από όνυχα και ασήμι, προσθέτοντας στη χλιδάτη ατμόσφαιρα του γιοτ. 

Δείτε το εσωτερικό της ιστορικής θαλαμηγού:

Το Christina O. διαθέτει επίσης καταλύματα για έως και 39 μέλη πληρώματος, αν και μπορεί να φιλοξενήσει παράκτιες κρουαζιέρες με έως και 157 επισκέπτες επί του σκάφους.

Διαβάστε ακόμα: Ναύπλιο: Κατέπλευσε η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση, «Χριστίνα» -Εκεί που ανέβηκαν ηγέτες και βασιλιάδες (Φωτό & Βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ