Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Αγγλίας - Διακριτική, χαμηλών τόνων & χωρίς Instagram!

Διαφέρει από τις προηγούμενες συζύγους πολιτικών ....

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κέρδισε της Βρετανικές εκλογές με το σύνθημα "Change", «Αλλαγή», το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίηση και ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη εκλογή στις ΗΠΑ.

Μεθοδικός, επαγγελματίας, καλός στη λεπτομέρεια αλλά χωρίς κάποιος ιδιαίτερο χάρισμα σύμφωνα με τους επικριτές του. Ο 61χρονος πρώην δικηγόρος  Κιρ Στάρμερ διαθέτει περισσότερα προσόντα από όσα πιστεύει κανείς.

Και φυσικά, πλάι σε έναν επιτυχημένο άντρα πάντα βρίσκεται μία γυναικεία παρουσία!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το όνομα αυτής ... Βικτόρια Στάρμερ.

Στην πρόσφατη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο

Η Βικτόρια Στάρμερ, γνωστή στους φίλους της με το χαϊδευτικό «λαίδη Βικτόρια», είναι κόρη ενός Πολωνο-Εβραίου πατέρα και μητέρας που ασπάστηκε την πίστη. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Κιρ Στάρμερ στο The Jewish Chronicle, τον Μάρτιο του 2021, η οικογένειά του συνεχίζει να διατηρεί την παράδοση του δείπνου της Παρασκευής στο σπίτι. Επισκέπτονται επίσης συχνά τη φιλελεύθερη εβραϊκή συναγωγή του Λονδίνου στο St. John’s Wood, παρά τον δικό του αθεϊσμό.

Γεννημένη και μεγαλωμένη Λονδρέζα, η Στάρμερ μεγάλωσε στο Gospel Oak στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που ζει τώρα το ζευγάρι με τα δύο παιδιά του.

Η γνωριμία τους

Το 2020 ο σερ Κιρ μιλώντας στο Life Stories και τον Πιρς Μόργκαν, περιέγραψε την πρώτη τους συνάντηση: «Αρχές της δεκαετίας του 2000 είχα αναλάβει μια υπόθεση και στο δικαστήριο όλα εξαρτιόταν από το αν τα έγγραφα ήταν ακριβή. Ρώτησα τους συναδέλφους μου ποιος συνέταξε αυτά τα έγγραφα και μου είπαν ότι πρόκειται για μία γυναίκα που ονομάζεται Βικτόρια, έτσι είπα, ας την πραγματικά συνέταξαν αυτά τα έγγραφα, είπαν ότι μια γυναίκα που ονομάζεται Βικτόρια, οπότε είπα ότι πρέπει να την φέρουμε εδώ».

«Έπειτα άκουσα να λέει στο τηλέφωνο για μένα ''Ποιος νομίζει ότι είναι;'' και έκλεισε το τηλέφωνο».

Απτόητος, τη ζήτησε ραντεβού σε μια παμπ στο Κάμντεν και το 2007 παντρεύτηκαν.

Μαζί έχουν αποκτήσιε δύο παιδιά.

Η Βικτόρια Στάρμερ επιλέγει να μην εμφανίζεται συχνά στα φώτα της δημοσιότητας και να διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Επίσης, δεν διαθέτει λογαριασμό στο instagram.

Η Daily Telegraph έγραψε επίσης γι’ αυτήν, με μια πηγή από το κόμμα των Εργατικών να λέει στην εφημερίδα: «Είναι αρκετά αυθάδης στο ότι δεν την ενοχλεί καθόλου το τι κάνει ο σύζυγός της. Αν ποτέ μπει στην Ντάουνινγκ Στριτ, θα συνεχίσει σε μεγάλο βαθμό να κάνει τη δική της ζωή. Δεν θα είναι στο προσκήνιο όπως η Τσέρι Μπλερ, αλλά περισσότερο μια φιγούρα τύπου Σάρα Μπράουν».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε για το ζευγάρι: «Έχουν μια εξαιρετική δυναμική... Περνάει αρκετό χρόνο κοροϊδεύοντάς τον επειδή μπορεί να είναι τόσο σοβαρός. Δεν ασχολήθηκε ποτέ ιδιαίτερα με την πολιτική, είχε πάντα τα δικά της ενδιαφέροντα».

«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι είναι εύκολο για την Βικτόρια η επαφή με τα Media και τις δημόσιες εμφανίσεις, ξέρω ότι δεν είναι. Θέλει να συνεχίσει την ζωή της. Είναι μία τεράστια εισβολή, είναι ανασταλτική για όλη την οικογένεια», δήλωσε σε συνέντευξή του σύζυγος της, Κιρ Στάρμερ.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ, νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας: Τα έβαλε με τα McDonald’s, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τα παιδικά του χρόνια στο Λονδίνο (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Κιρ Στάρμερ - «We did it!»: Ο ηγέτης των Εργατικών νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας - Εκλέγει 410 βουλευτές με τον απερχόμενο Ρίσι Σούνακ 144 (βίντεο)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ