Στην Κρήτη η Παλόμα Πικάσο για τα εγκαίνια σπουδαίας έκθεσης - Εκμυστηρεύτηκε στην Ειρήνη Νικολοπούλου - "Ο πατέρας μου Πάμπλο με συνέλαβε και η μητέρα μου Φρανσουάζ με δέχθηκε" (φωτό)

Η Παλόμα Πικάσο είναι η απόλυτη αντιστάρ δηλαδή μια πραγματική star προσιτή και χαμογελαστή, έξυπνη και ενδιαφέρουσα κομψή αλλά συνάμα απλή.

Την συνάντησα σήμερα μετά το πρωινό στα Καψαλιανά στο Kapsaliana Village Hotel, το χωριό που αναβίωσε με την αρχιτεκτονική μπαγκέτα του Μύρωνα Τουπογιάννη και το οποίο επέλεξε με την ευκαιρία της επίσκεψης της στο Ρέθυμνο για τα εγκαίνια απόψε της έκθεσης "η ΧΑΡΑ της ζωής".

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Η «ΧΑΡΑ της ζωής» που είναι ο τίτλος της σπουδαίας έκθεσης με δική της επιμέλεια και του Νίκου Σταμπολίδη.

Αλλά είναι και ο τίτλος του πίνακα "η ΧΑΡΑ της ζωής" του Πάμπλο Πικάσο, ο όποιος βρίσκεται στο μουσείο της Αντίμπ στη νότια Γαλλία.

Τυχαία το είχα επισκεφθεί τον Απρίλιο όπου και φωτογραφήθηκα.

 

Η Παλόμα μου εκμυστηρεύτηκε κάτι μαγικό - ότι στα περσινά γενέθλια της στις 19 Απριλίου, είπε στην μητέρα της: «Επιτέλους μένω στο Παρίσι στο σπίτι που με συνέλαβες», το οποίο βρίσκεται στην Place Dauphine δίπλα στον Σηκουάνα.

Όχι της απαντάει η μητέρα της η Françoise Gilot, «ο πατέρας σου ο Pablo σε συνέλαβε και εγώ σε δέχθηκα».

Εντάξει εγώ προσπαθούσα να μην τσιμπιέμαι που άκουσα κάτι τόσο αυθεντικό, ιστορικό θα έλεγα… Αφού η Παλόμα ήταν το αγαπημένο κοριτσάκι του Picasso από τον σφοδρό έρωτα του με την επίσης καλλιτέχνη μαμά της.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Παλόμα Πικάσο, Ειρήνη Νικολοπούλου και Μύρων Τουπογιάννης στο Kapsaliana Village Hotel

Η ανάρτηση στο Instagram της Ειρήνης Νικολοπούλου

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Η Ελενα Τουπογιάννη με την Paloma Picasso στα Καψαλιανά

 

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες με την Παλόμα Πικάσο, τον πατέρα της Πάμπλο, τη μητέρα της Φρανσουά και τον αδερφό της Κλοντ, Paloma merci 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι απεικόνιση 2 άτομα

Μπορεί να είναι απεικόνιση 3 άτομα και παιδί

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, παιδί και σκούτερ

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 2 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και παιδί

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 2 άτομα, παιδί, καπέλο και κείμενο

Απόψε η Κρήτη φιλοξενεί τον μέγιστο Πάμπλο Πικάσο με τα εγκαίνια της έκθεσης, «Η ΧΑΡΑ της ζωής» & 62 έργα του σημαντικότερου καλλιτέχνη όλων των εποχών: Πίνακες, κεραμικά και προπλάσματα μικρών γλυπτών.

Μπορεί να είναι doodle κείμενο

Μετά η μαγική φωνή του Γιώργου Νταλάρα Γιώργος θα ακουστεί κάτω από το εκτυφλωτικό φως της Αρχαίας Ελεύθερνας παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας γιορτάζει απόψε τα 8α γενέθλιά του και ο δημιουργός του και νυν διευθυντής του μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης επεφυλάσσε κάτι σπουδαίο.

Η έκθεση διαρκεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. 

Αξίζει αυτή η μαγική επίσκεψη στην αρχαία Ελεύθερνα τις πανέμορφες μαργαρίτες στο μοναστήρι στο ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου και στο μετόχι του, τα Καψαλιανά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ