Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της έκθεσης του Πάμπλο Πικάσο – Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Βασίλισσα Σοφία & η Παλόμα Πικάσο μαζί! (φωτό)

Η έκθεση έλαβε χώρα στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, στο Ρέθυμνο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο “Ο Πικάσο στην Κρήτη: Η χαρά της ζωής», που επιμελούνται ο καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, και η Παλόμα Πικάσο, κόρη του Ισπανού καλλιτέχνη.

Η έκθεση έλαβε χώρα στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, στο Ρέθυμνο.

Παρουσιάστηκαν μαζί με τα 62 σύγχρονα έργα του Πάμπλο Πικάσο και 24 αρχαία έργα του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας. 

Κοινό είναι το ζωικό στοιχείο, το στοιχείο της φύσης και η «χαρά της ζωής», ενώ υπάρχουν και έργα αφιερωμένα στον προσφάτως εκλιπόντα γιο του ζωγράφου, Κλοντ Πικάσο, που είχε αγαπήσει την Ελλάδα και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στο Αιγαίο, σύμφωνα με το rethnea.gr.

vasilissa3

Στα εγκαίνια αυτά το «παρών» έδωσαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και μητέρα του Βασιλιά Φελίπε με τη αδελφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη.

VASILISSASOFIA

Η Βασίλισσα Σοφία, με την κόρη του αείμνηστου Πάμπλο Πικάσο, την Παλόμα και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθόντουσαν στην πρώτη γραμμή της έκθεσης και ήταν πολύ ευδιάθετες.

Πολύ σικάτες όλες τους, δεν δίστασαν να βάλουν χρώμα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φόρεσε το αγαπημένο της γαλάζιο καφτάνι με καφέ γεωμετρικά σχέδια.

Η Παλόμα Πικάσο επέλεξε ένα συγκλονιστικό πολύχρωμο floral φόρεμα που ήταν πραγματικά η χαρά της ζωής!

Τέλος, η Βασίλισσα Σοφία με μία μαύρη παντελόνα και μπλούζα, που συνδύασε τέλεια με ένα κόκκινο cropped καφτάνι και πολλά χρυσά κοσμήματα.

Παρούσα ήταν και η Μαρέβα Μητσοτάκη καθώς και ο γνωστός καλλιτέχνης Σταύρος Ξαρχάκος.

Φωτογραφίες από rethenea & eurokinissi

Διαβάστε ακόμα: Η Παλόμα Πικάσο υπογράφει το βιβλίο «Η Χαρά της Ζωής» στο Μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας - Θα παρουσιαστούν 62 έργα του Πικάσο

Διαβάστε ακόμα: Το εκτυφλωτικό φως της Αρχαίας Ελεύθερνας στρέφει τους παγκόσμιους προβολείς πάνω από το Ρέθυμνο - Απόψε ο λαμπρός εορτασμός των 8ων γενεθλίων του Μουσείου

Διαβάστε ακόμα: Στην Κρήτη η Παλόμα Πικάσο για τα εγκαίνια σπουδαίας έκθεσης - Εκμυστηρεύτηκε στην Ειρήνη Νικολοπούλου - "Ο πατέρας μου Πάμπλο με συνέλαβε και η μητέρα μου Φρανσουάζ με δέχθηκε" (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr