Ψυχικό: Στα δικαστήρια ο δράστης για τη στυγνή δολοφονία του τοπογράφου – Πως τον βρήκαν οι Αρχές; - Στο στόχαστρο ύποπτος από τη Μύκονο που ερευνάται ως ηθικός αυτουργός (βίντεο)

Ο δράστης μπαινοέβγαινε στην φυλακή...

Κατά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος «Γιώργος» για να απολογηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

Η σύλληψη του φερόμενου δράστη από την αστυνομία έγινε το απόγευμα.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων και ακολούθως οδηγείται σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναφορικά με την προσαγωγή του, «οδηγός» για τους αστυνομικούς ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν και από την ανάλυσή του, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία, έφτασε με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, στάθμευσε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάστηκε στη δική του μοτοσικλέτα.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη - και αυτό ήταν ο σωματότυπός του, ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας, αλλά και τη μηχανή του υπόπτου. Επιπλέον, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφου του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Από έρευνα διαπίστωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει η σύντροφος του 44χρονου, η οποία επίσης προσήχθη, ενώ μέσα στο σπίτι της βρέθηκε και ένα ζευγάρι γάντια.


Πέραν του 44χρονου, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ύποπτος από τη Μύκονο που ερευνάται ως ηθικός αυτουγός, ως ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου.

Μπαινόβγαινε στις φυλακές

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με Έλληνα βαρυποινίτη. Μάλιστα, για την απαγωγή είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Παρά την καταδίκη του, όμως, παρέμενε, σκανδαλωδώς, στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, από όπου, μάλιστα, διέφευγε τα βράδια, διέπραττε ληστείες και επέστρεφε στη φυλακή χωρίς κανέναν έλεγχο, όπως είχε αποκαλυφθεί το 2019.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ! Πάνω από 35 διαμπερή τραύματα βρήκε ο ιατροδικαστής στη σορό του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό – Με δύο όπλα η εκτέλεσή (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας - Γνωστός στις αρχές από υπόθεση απαγωγής (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: «Στο γραφείο του κάποιος φάκελος θα “φωνάζει”»: Τι λέει φίλος του δολοφονημένου Παναγιώτη στο Ψυχικό - 10 αγοραπωλησίες σε 4 νησιά με… προστριβές (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Ποιος ήταν ο 54χρονος τοπογράφος που εκτέλεσαν στο Ψυχικό: Οι δραστηριότητες στη Μύκονο - Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, τι εξετάζουν οι αρχές (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr