Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, ετών 77! Ο χρόνιος παράνομος δεσμός του Καρόλου, που τελικά έγινε Βασίλισσα - Ο πρώτος της γάμος & το διαζύγιο - 2 παιδιά & 5 εγγόνια (φωτό)

Γιορτάζει τα γενέθλια της

Κι επισήμως η Βασίλισσα Καμίλα συμπληρώνει το 77ο έτος της ηλικίας της.

Η σύζυγος του Βασιλιά Καρόλου, έπειτα από χρόνια παράνομης σχέσης, κάθισε τελικά δίπλα του στο θρόνου με τον τίτλο της Βασίλισσας.

Ας δούμε λοιπόν, το παρασκήνιο και όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τη ζωή της "Queen Camila".

Δείτε εδώ την τελετή στέψης:

To who is who της Βασίλισσας Καμίλα

Η Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου (αγγλικά: Queen Camilla of the United Kingdom and Commonwealth Realms, γεννημένη ως Καμίλα Ρόζμαρυ Σαντ, αργότερα Πάρκερ Μπόουλς, 17 Ιουλίου 1947) είναι η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ως σύζυγος του Καρόλου Γ'.

Πριν την αναρρίχηση του Καρόλου στον θρόνο, αν και ως σύζυγος του διαδόχου του θρόνου δικαιούνταν τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, δεν τον χρησιμοποιούσε (για να αποφύγει την σύγχυση με την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου, την Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας). Αντιθέτως, χρησιμοποιούσε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης, ενώ στη Σκωτία τον τίτλο της Δούκισσας του Ρόθσι.

Η Καμίλα είναι η πρωτότοκη κόρη του Μπρους Σαντ και της συζύγου του Ρόζαλιντ Κάμπιτ, η οποία ήταν κόρη Βρετανού αριστοκράτη. Μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσσεξ, μια κομητεία της Νοτιοανατολικής Αγγλίας, ενώ εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις που είχαν έδρα το κεντρικό Λονδίνο. Το 1973 η Καμίλα παντρεύτηκε τον αξιωματικό του βρετανικού στρατού Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

Το 1995, λίγο μετά την συνταξιοδότησή του από το στρατό, ο γάμος τους λύθηκε με διαζύγιο.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Με τι νεύριασε; - «Έξω φρενών» διατάζει φρουρό να βοηθήσει την εκλεκτή της καρδιάς του, Βασίλισσα Καμίλα (βίντεο)

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνας σε τροχαίο το 1997, ο Κάρολος εμφάνισε πλέον δημόσια την Καμίλα ως σύντροφό του. Το 2005 το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα την ίδια μέρα ακολούθησε θρησκευτική τελετή στο βασιλικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ από τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερυ, Ρόουαν Ουίλλιαμς.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζει βαλίτσες για Αυστραλία - Μαζί με την Καμίλα, δέχτηκαν επίσημη πρόσκληση

H Βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε μήνυμά της στις 5 Φεβρουαρίου του 2022, εκδήλωσε την ειλικρινή της επιθυμία, η Καμίλα να λάβει τον τίτλο της Βασίλισσας Συζύγου (Queen Consort) με την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο. Αμέσως μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, το Μπάκιγχαμ αναφέρθηκε στο πρόσωπό της με αυτόν τον τίτλο.

Στις προσκλήσεις που στάλθηκαν, ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη στέψη στις 6 Μαΐου 2023 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως Βασίλισσα Καμίλα, με την αιτιολογία -από πηγή των Ανακτόρων- ότι «όλες οι Βασίλισσες Σύζυγοι ήταν γνωστές ως “βασίλισσα”, συν το μικρό τους όνομα».

Η Καμίλα έχει ασχοληθεί με αρκετά κοινωνικά προβλήματα, όπως οι επιπτώσεις της ασθένειας της οστεοπόρωσης, η σεξουαλική κακοποίηση, ο αναλφαβητισμός, κ.α.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλική οικογένεια Αγγλίας: Νέο πορτραίτο με τον Κάρολο, την Καμίλα & τον Γουίλιαμ - Γιατί απουσιάζουν τα θηλυκά μέλη;

Πρώτος γάμος

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Καμίλα γνώρισε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς (τότε αξιωματικό στον Βρετανικό Στρατό Ξηράς) μέσω του μικρότερου αδελφού του, Σάιμον Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος εργαζόταν για την οινοποιία του πατέρα της στο Μέυφαιρ..

Αφού ανέπτηξαν μία μακροχρόνια σχέση, ο Άντριου και η Καμίλα αρραβωνιάστηκαν το 1973. Η συγγραφέας Σάλλυ Μπέντελ Σμιθ έχει υποστηρίξει ότι η ανακοίνωση του αρραβώνα έγινε από τους γονείς του ζευγαριού, χωρίς το ίδιο να το γνωρίζει, αναγκάζοντας έτσι τον Άντριου να προτείνει στην Καμίλα να τον παντρευτεί.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 1973 στο ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι των Στρατώνων Ουέλινγκτον στο Λονδίνο.

Το νυφικό της Καμίλα σχεδιάστηκε από τον βρετανικό οίκο μόδας Bellville Sassoon. Θεωρήθηκε ο «κοσμικός γάμος της χρονιάς» με παρευρισκόμενους οκτακόσιους καλεσμένους.

Στους βασιλικούς καλεσμένους που ήταν παρόντες στην θρησκευτική τελετή και τη δεξίωση περιλαμβάνονταν η Πριγκίπισσα Άννα, η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Όταν παντρεύτηκε η Καμίλα ήταν 25 ετών και ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς 33 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα: Με άμαξα έκαναν θεαματική εμφάνιση στο Royal Ascot - Το total blue look & τα λαμπερά κοσμήματα (φωτό)

Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε αρχικά στην Έπαυλη Μπόλχαϊντ στο Άλινγκτον του Ουίλτσιρ και αργότερα στην Έπαυλη Μίντλγουικ στο Κόρσαμ.

Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τομ (γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1974), βαφτισιμιό του Πρίγκιπα Καρόλου και την Λώρα (γεννήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1978).

Και τα δύο παιδιά ασπάστηκαν την ρωμαιοκαθολική πίστη του πατέρα τους, παρότι η Καμίλα συνέχισε να ασπάζεται τον Αγγλικανισμό.

Η Λώρα φοίτησε σε καθολικό σχολείο θηλέων, αλλά παντρεύτηκε σε μια αγγλικανική εκκλησία. Ο Τομ φοίτησε στο Κολλέγιο Ήτον και παντρεύτηκε σε αγγλικανική εκκλησία.

Τον Δεκέμβριο του 1994, μετά από 21 χρόνια γάμου, η Καμίλα και ο σύζυγός της ξεκίνησαν τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου για το λόγο ότι ζούσαν χωριστά για χρόνια.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η μητέρα της Ρόζαλιντ είχε πεθάνει από οστεοπόρωση.

Η αίτησή τους έγινε δεκτή από τις δικαστικές αρχές τον Ιανουάριο του 1995, ενώ το διαζύγιο εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς παντρεύτηκε την Ρόζμαρυ Πίτμαν (1940-2010).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr