Μαλαισία: Μεγαλειώδης τελετή στέψης του νέου βασιλιά - Ο Σουλτάνος ​​Ιμπραήμ Σουλτάν Ισκαντάρ, από τους πλουσιότερους της χώρας με περιουσία 5.7 δισ. δολ. (φωτό-βίντεο)

Ορκίστηκε πίστη στα καθήκοντα του

Ο νέος βασιλιάς της Μαλαισίας, Σουλτάνος ​​Ιμπραήμ Σουλτάν Ισκαντάρ, παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 20 Ιουλίου 2024.

Ο Σουλτάνος ​​Ιμπραήμ Σουλτάν Ισκαντάρ τοποθετήθηκε επίσημα ως νέος βασιλιάς της Μαλαισίας χθες, Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους τελετής διοργανώθηκε στο Εθνικό Παλάτι στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ντυμένοι με μαύρα και χρυσά παραδοσιακά τελετουργικά ρούχα και καλύμματα κεφαλής, ο Σουλτάνος ​​Ιμπραήμ και η βασίλισσα Ράτζα Ζαρίθ Σοφία υποδέχτηκαν στρατιωτικό χαιρετισμό πριν ανέβουν στον θρόνο.

Οι αρχηγοί των άλλων βασιλικών οικογενειών, ο σουλτάνος ​​του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιά και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χαμάντ Ισά αλ Χαλίφα κάθονταν σε μια σκηνή δίπλα στον θρόνο.

Στην αρχή της τελετής, ένα αντίγραφο του Κορανίου παρουσιάστηκε στον Σουλτάνο που το φίλησε.

instagram @buffbuffnewsmedia

Ο μονάρχης έλαβε ένα χρυσό στιλέτο, σύμβολο εξουσίας. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Anwar Ibrahim υποσχέθηκε την πίστη της κυβέρνησής του και είπε ότι ο βασιλικός θεσμός ήταν ένας πυλώνας δύναμης για το έθνος.

Στη συνέχεια ανακήρυξε τον Σουλτάνο Ιμπραήμ νέο βασιλιά της Μαλαισίας.

«Θεού θέλοντος, θα εκπληρώσω τα καθήκοντά μου πιστά και τίμια, και να κυβερνήσω δίκαια», είπε ο Σουλτάνος ​​Ιμπραήμ στην ομιλία του για τη στέψη.

Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση του Ανουάρ να εντείνει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της διαβίωσης του λαού και την ενίσχυση της ανάπτυξης του έθνους.

Αφού ο σουλτάνος ​​ορκίστηκε, οι καλεσμένοι στην αίθουσα έψαλλαν τρεις φορές «Ζήτω ο βασιλιάς».

Περισσότεροι από 700 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στη στέψη, μεταξύ των οποίων ο σουλτάνος ​​Hassanal Bolkiah του Μπρουνέι και ο βασιλιάς Hamad Isa al Khalifa του Μπαχρέιν.

Μετά την τελετή ακολούθησε βασιλικό συμπόσιο.

Δείτε εδώ την τελετή στέψης:

Ένας από τους πλουσιότερους Μαλαισιανούς

Ο Σουλτάνος Ιμπραήμ — επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας Τζοχόρ — έχει κι επίσημα τον τίτλο της Αυτού Μεγαλειότητας Yang di-Pertuan Agong, το αντίστοιχο του βασιλιά στη Μαλαισία.

Ο  65χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ο σουλτάνος του Τζοχόρ, ένα από τα εννέα παλαιά βασίλεια της Μαλαισιανής ομοσπονδίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τέσσερα κράτη και τρία ομοσπονδιακά εδάφη.

Η εκλογή του στον εθνικό θρόνο ήταν ευρέως αναμενόμενη επειδή η Μαλαισία έχει το μοναδικό εκ περιτροπής σύστημα μοναρχίας στον κόσμο.

Ο νέος μονάρχης θεωρούνταν ένας από τους πιο ισχυρούς και πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας πολύ πριν πάρει τον νέο τίτλο.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η οικογένεια Johor είχε αξία περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφερόμενο σε επενδύσεις της οικογένειας σε ιδιωτική γη, ακίνητα και δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες.

Το ίδιο άρθρο ανέφερε ότι ο Σουλτάνος Ιμπραήμ κατείχε λίγο λιγότερο από το ένα τέταρτο της U Mobile, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Μαλαισίας, επιπλέον γης αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη.

instagram @royalworldthailand

Η οικογένεια Johor είναι η μόνη βασιλική οικογένεια στη Μαλαισία που έχει ιδιωτικό στρατό, ο οποίος σχηματίστηκε το 1885 ως προϋπόθεση της Συνθήκης μεταξύ Johor και της τότε Βρετανικής

Η σύζυγος του σουλτάνου Ιμπραήμ, Ράτζα Ζαρίθ Σοφία, είναι από άλλη βασιλική οικογένεια, απόφοιτος της Οξφόρδης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, όπως ανέφερε το Associated Press. Έχουν μαζί έξι παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ