Γιάννα Αγγελοπούλου, η Προεδράρα: Χθες, οι Ελληναράδες ξεθόλωσαν, μέτρησαν το δείκτη της ευφυΐας της κι όχι μόνο το μήκος του πούρου της! Trop tard

Γράφει η Ειρήνη Νικολοπούλου

Και ξαφνικά οι Ελληναράδες που δεν βάζουν καν το πραγματικό τους όνομα στις διάφορες πλατφόρμες των social media θυμήθηκαν πόσο λαμπροί ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι ήταν κάποιοι από αυτούς που καθύβριζαν τότε, μουρμούραγαν μέχρι τελικής πτώσεως για το κόστος, αναθεμάτιζαν την ώρα και τη στιγμή που αναλάβαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες και σχολίαζαν αρνητικά μια γυναίκα που δεν μπόρεσε κανείς μετά από αυτήν να κάνει Ολυμπιακούς αγώνες που να εκφράζουν περισσότερο και καλύτερα το ολυμπιακό πνεύμα.

Εκείνη που ανέβασε συνολικά την αδρεναλίνη όλου του έθνους, που έκανε δηλαδή  τα αδύνατα - δυνατά, καθάρισε η Αθήνα,  λειτουργούσαν όλα τα  μέσα μαζικής μεταφοράς,  τα πάντα διά μαγείας λύθηκαν στην πρωτεύουσα που ήταν μια άλλη πρωτεύουσα.

Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ήταν από άριστες έως τέλειες.

Την γυναίκα για την οποία  τους ένοιαζε το μήκος του πούρου της και όχι το ύψος της ευφυΐας της .

Την κουτσομπόλευαν γιατί ξένοιαστη πια, το τελευταίο πλάνο, στο κλείσιμο της Ολυμπιάδας την βρήκε να χορεύει.

Οποία αμαρτία!

Την γυναίκα manager που όμοια της δεν πέρασε ούτε θα περάσει εύκολα από την Ελλάδα. Αυτήν που την οδήγησαν στην πυρά την ίδια στιγμή που έκλεινε η αυλαία της Ολυμπιάδας. Της αξέχαστης Ολυμπιάδας.

Ήταν εκείνη που δημιούργησε στελέχη όπως τον Πρωτοψάλτη, τον Έξαρχο, τον Σαφιολέα και οι οποίοι στη συνέχεια, έγιναν περιζήτητοι στο εξωτερικό.

Δεν έχω κανένα λόγο σήμερα να την επαινέσω, δεν την έχω ξαναδεί ποτέ έκτοτε ίσως τυχαία 1-2 φορές σε αυτά τα 20 χρόνια .

Βέβαια γιατί ότι και να γράψω θα σχολιαστεί, σκασίλα μου,  οπότε προχωράω να εκφράσω την γνώμη μου.

Η Γιάννα δημιούργησε κάτι μοναδικό, το οποίο κανένας δε στάθηκε ικανός και στο ύψος της να το διατηρήσει συντηρήσει, επαυξήσει αξιοποιήσει.

Πέσανε σαν τα κοράκια να την φάνε.

Την αρρωστήσανε. Αφαίρεσαν και εξαφάνισαν από την δημόσια σφαίρα μία γυναίκα τόσο ικανή όσο 100 άντρες μαζί!

Και δεν τα λέω, σε δουλειά να βρισκόμαστε αλλά ο τρόπος με τον οποίο -διοίκησε τότε και ήμουνα μέσα στο περίφημο «οργανωτική επιτροπή Αθήνα 2004»- ως παρουσιάστρια των δύο επίσημων  εκπομπών των Ολυμπιακών αγώνων, των  προ ολυμπιακών εκδηλώσεων αλλά και ως σύμβουλος της για διεθνή media.

Παρακολούθησα πως στελέχωνε τις ομάδες της με τους ικανότερους, πως άφηνε την πρωτοπορία «Κουμεντάκη και Παπαϊωάννου» να ανθίσουν, το πόσο αποτελεσματική και γρήγορη ήταν.

Σιγά τ’ αυγά 

Όλοι έτοιμοι να «δολοφονήσουν» την προσωπικότητα, να αφανίσουν την περιουσία και την κληρονομιά που άφησε.

Θα ήθελε να την καταπιεί η γη χθες τη Γιάννα.


 


Δεν ξέρω αν καπνίζει ακόμα πούρα θα πρέπει να είχε βγάλει το μεγαλύτερο της συλλογής της   και από το σαλόνι της να παρακολουθούσε το Βατερλώ της τελετής που είδαμε χθες …

Τώρα ας έρθω να σχολιάσω γιατί ήταν απογοητευτική στο σύνολο της η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι με κάποια διαμάντια που όμως δεν έσωσαν την κατάσταση.


Αν μη τι άλλο η εμπειρία μου από τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη και όχι ως παρουσιάστρια μόνο αλλά ως ένας άνθρωπος που δούλεψα κοντά και εντατικά σε τηλεσκηνοθέτες και μοντέρ.

Η χθεσινή τηλεσκηνοθεσία, λοιπόν, έμπαζε από παντού: Επαναλαμβανόμενα πλάνα, κιτς θέαμα 

Από ποιους; Από τους δασκάλους της αισθητικής.


 



 

Όταν αναδύθηκε ο μωβ στρουμφοπατέρας σε ένα σκηνικό δήθεν παρωδίας αρχαίου ρωμαϊκού ή αρχαίου ελληνικού οργίου, αναρωτήθηκα αν μου έκανε πλάκα ο κύριος  Τομά Τζολί 42 ετών.

Με εμπειρία ως ηθοποιός και σχετικά νέος σκηνοθέτης.

Ξεχώρισε για την πρωτοπορία του.

Όμως, οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα υπερθέαμα πολύ απαιτητικό.

Απαιτούνται άριστες γνώσεις, τηλεσκηνοθέτη πρωτίστως και δευτερευόντως σκηνοθέτη του θεάτρου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον Πύρρο Δήμα
 



Ο Thomas κάπου τα μπέρδεψε.

Τα θαλάσσωσε.

Ήρθε και η καταρρακτώδης βροχή να αφαιρέσει την όποια αναμενόμενη μαγεία του διάσημου δειλινού.

Είχε στη διάθεση του πάρα πολλά χρήματα αλλά ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του το plan b σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Απέτυχε εντελώς να ικανοποιήσει τους πραγματικούς θεατές, που βρίσκονταν στο Παρίσι στις πληρωμένες θέσεις τους, κατά μήκος των οχθών του Σηκουάνα, οι οποίοι επί ώρες "μούλιασαν" για να βλέπουν μόνο τα Bateaux Mouches με τις αποστολές από όλα τα κράτη να περνούν μπροστά τους.

Όλα τα άλλα δρώμενα διακτινισμένα σε διάφορες γωνίες και αξιοθέατα του Παρισιού περνούσαν μόνο από τις οθόνες των εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως.

Με τον Σαντιάγο Καλατράβα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 


Ας δούμε όμως γιατί όλοι κρατήσαμε το υπέροχο τέλος της Σελίν Ντιόν.

Γιατί ο Τιτανικός του Τομά διασώθηκε από μία καλλιτέχνη παγκόσμιας εμβέλειας η οποία υποφέρει από μια σπάνια ασθένεια εδώ και δύο χρόνια και μας καθήλωσε  όλους πρόσφατα λέγοντας ότι εγώ θα ξανά τραγουδήσω ακόμη και έρποντας.

Η έλλειψη εμπειρίας στην τηλεσκηνοθεσία, η έλλειψη εμπειρίας στο event management ήταν παντού παρόντα.

Γιατί δεν αφήνεις την τελευταία στιγμή, ενώ έχεις πρόβλεψη  για καταρρακτώδη βροχή τον πρόεδρο της ολυμπιακής επιτροπής και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού να έχουν δίπλα τους και να βλέπουμε πλάνο τους βαστάζους της ομπρέλας.

Έχεις κάτι άλλο φροντίσει ,  πολύ απλό ώστε στο πλάνο να είναι μόνο οι ομιλητές! Hallloo

Κρίμα γιατί ούτε η μουρμούρα μου αρέσει αλλά χθες πόνεσα για δύο λόγους ο ένας γιατί τώρα θυμηθήκαμε να εκθειάσουμε όταν θάβαμε τους ολυμπιακούς της Αθήνας και ο δεύτερος γιατί η δεύτερη πατρίδα μου χθες έχασε μια τέτοια λαμπρή ευκαιρία να λάμψει ο πολιτισμός της

Ίσως τα πολιτικά και πολιτειακά της προβλήματα δεν επέτρεψαν στους ιθύνοντες το σωστό συντονισμό για να καταλάβουν που το πήγαινε ο Θωμάς.

Επανέρχομαι όμως και κλείνω στη δική μου πατρίδα και γενέτειρα των Ολυμπιακών, γιατί η Γαλλία θα παραμείνει μια μεγάλη χώρα εμείς όμως στραγγαλίζοντάς ότι καλό φτιάξαμε το 2004 , έκτοτε στριμωχνόμαστε να παραμείνουμε μικρό-μικρούληδες, ούτε κάν μεσαίοι, μέτζο  και όχι σοπράνο, βαθιά νυχτωμένοι και όχι υψίφωνοι.

Ανέτρεξα στο φωτογραφικό της Eurokinissi με την οποία  συνεργάζεται το eirinika και επέλεξα τις φωτό μία μία.

Με ενός  μεγάλου μεγέθους filofax στο χέρι, την "σχολική τσάντα" & την handbag της ανα χείρας γύρισε ανάποδα την Ελλάδα και τον πλανήτη για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ