Ο Σπύρος Σούλης ξέρει - Έτσι θα γυαλίσετε με ασφάλεια τις μαρμάρινες επιφάνειες του σπιτιού σας !

Εύκολα και έξυπνα!

Αν θέλετε να γυαλίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες του σπιτιού σας, πρώτα πρέπει να ελέγξετε αν το μάρμαρο είναι φυσικό ή τεχνητό με χρωστικές.

ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Για να προσδιορίσετε τον τύπο μαρμάρου, αν δεν είστε σίγουροι, απλώς αγγίξτε την επιφάνεια με το χέρι σας.

Αν αισθάνεστε ότι είναι πιο κρύα από τη θερμοκρασία του δωματίου, πιθανότατα πρόκειται για φυσικό μάρμαρο. Τα τεχνητά μάρμαρα με χρωστικές τείνουν να έχουν θερμοκρασία που ταιριάζει με το περιβάλλον.

Αν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε να δοκιμάσετε με ξίδι. Ρίξτε λίγο ξίδι σε μια μη εμφανή γωνία και αν αφρίσει, σκουπίστε το αμέσως καθώς αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό μάρμαρο και το ξίδι μπορεί να το καταστρέψει.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ

Πριν γυαλίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, πρέπει να τις καθαρίσετε καλά.

Οι συνηθισμένοι λεκέδες απομακρύνονται με ένα σφουγγάρι, ζεστό νερό και σαπούνι. Για πιο επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και λίγες σταγόνες αμμωνίας. Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα βαμβακερό πανί.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Tips για να γυαλίσετε σωστά το μαρμάρινο δάπεδο - Το μυστικό βρίσκεται στο...

ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, για να γυαλίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, φτιάξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό.

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με περίπου 1 λίτρο νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να απλώσετε το μείγμα στην επιφάνεια. Αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί για περίπου 5 ώρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και ζεστό νερό.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε ξανά την επιφάνεια, κάνοντας κυκλικές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.μάρμαρο

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Οι επιφάνειες από τεχνητό μάρμαρο καθαρίζονται και γυαλίζονται πιο εύκολα. Ψεκάστε με ξίδι και αφήστε το να δράσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Για επιπλέον γυάλισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό γυαλιστικό ή ακόμα και κερί αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Λεκέδες σε μάρμαρο; Αφαιρέστε τους με τον πιο εύκολο τρόπο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ