Michel de Grece: Tο φώτοαλμπουμ της ζωής του πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος - Ευτυχισμένες στιγμές με την Μαρίνα Καρέλλα

Έφυγε από τη ζωή χθες, λίγες μέρες μετά τα γενέθλια της πολυαγαπημένης του συζύγου

Στα 85 του χρόνια, ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας άφησε την τελευταία του πνοή.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση και αμέσως τα social media πλημμύρισαν με αποχαιρετιστήρια μηνύματα και vintage φωτογραφίες.

Το Γαλλικό point de Vue έκανε ένα μοναδικό αφιέρωμα με σπάνια ενσταντανέ του εκλιπόντα και της συζύγου του, Μαρίνας Καρέλλα.

Νοσταλγικά πορτραίτα με το αγαπημένο ζευγάρι να απολαμβάνει τρυφερές στιγμές!

 Entretien avec le prince Michel de Grèce pour la sortie de son album photo personnel mêlant proches, personnalités royales traditionnelles et figures emblématiques de la culture.

Michel de Grèce

Michel de Grèce

Michel de Grèce

Ο λογαριασμός royal_greece μοιράστηκε εξίσου υπέροχα στιγμιότυπα που μας πάνε σε άλλες εποχές.

Από διαφορετικές φάσεις της ζωής του αγαπημένου πρίγκιπα.

Πάντα με σεβασμό στους γύρω του, πάντα χεράκι χεράκι με την καλή του, Μαρίνα.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην ανεβάσει και η Έλενα Μακρή ένα επιβλητικό πορτρέτο σημειώνοντας στη λεζάντα:

"Τέλος εποχής: Διακεκριμένος συγγραφέας και ιστορικός, με έργο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τα μυθιστορήματα «Η Αυτοκράτειρα των Αποχαιρετισμών», «Ανδρόνικος Α. Κομνηνός», «Ο Τελευταίος Σουλτάνος» και η «Μπουμπουλίνα», ο Michel De Grece, πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών έπειτα από νοσηλία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ήταν το μοναδικό τέκνο του πρίγκιπα Χριστόφορου, μικρότερου γιου του βασιλιά Γεωργίου Α’ της Ελλάδας και της Φρανσουάζ της Γαλλίας, αδελφής του κόμη των Παρισίων, κοντά στον οποίο μεγάλωσε καθώς έχασε και τους δύο γονείς του σε νεαρή ηλικία.

instagram @elenasdiary_blog

Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 60  συνάντησε στην Αθήνα την σύντροφο της ζωής του: Η Μαρίνα Καρέλλα, κόρη του Θεόδωρου Καρέλλα, της οικογένειας κλωστοϋφαντουργών, καλλιτεχνική φύση, προσπέρασε τις αντιλήψεις της εποχής, σπούδασε  Καλές Τέχνες στην Ελλάδα και το Παρίσι, μαθήτευσε δίπλα στον Γιάννη Τσαρούχη.

Όπως η Μαρίνα ήθελε κάτι περισσότερο από όσα προορίζονταν για ένα κορίτσι της εποχής της, έτσι και ο Μιχαήλ που λάτρευε την ιστορία και τη συγγραφή δεν αρκούνταν στην ιδιότητα του πρίγκιπα. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν προκαλώντας αίσθηση, με τον Μιχαήλ να παραιτείται από τα δικαιώματα του στη διαδοχή στο θρόνο προκειμένου να παντρευτούν.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, τις πριγκίπισσες Αλεξάνδρα και Όλγα με τη Μαρίνα να συνεχίζει την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία, σχεδιάζοντας σκηνικά για το θέατρο, ζωγραφίζοντας, και τον Μιχαήλ να ξεκινά τη συγγραφική του δραστηριότητα.

Το πρώτο του βιβλίο, που εκδόθηκε το 1970, είχε τίτλο «Ιστορία, αδερφή μου, υπάρχει μέλλον;» για το οποίο τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Cazes. Η αγάπη τους για την Ελλάδα βρήκε την μεγαλύτερη έκφρασή της στην διάθεση τους για προσφορά:  Παππούδες πέντε εγγονιών, ο Μιχαήλ, και η σύζυγός του Μαρίνα Καρέλλα είχαν μια γεμάτη και πλούσια ενδιαφερόντων και ασχολιών ζωή, με έδρα την Αθήνα, στο επίκεντρο της οποίας ωστόσο βρίσκεται η «ΕΛΙΖΑ», η οργάνωση που ίδρυσαν με σκοπό την προστασία των κακοποιημένων παιδιών που έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και σημαντικό έργο."

Διαβάστε εδώ το πλήρες αφιέρωμα του eirinika στον πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας: Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος & της Δανίας ή αλλιώς, Michel de Grece - Η καριέρα ως συγγραφέας & ο γάμος με τη διάσημη ζωγράφο, Μαρίνα Καρέλλα (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ