Topwoman η Zhiying Zeng: Στα 58 της παίζει πινγκ πονγκ & συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποτέ δεν είναι αργά για τα όνειρά σας (φωτό & βίντεο)

Μετά από 20 χρόνια αποχής από το πινγκ πονγκ, άρχισε να παίζει ξανά ανταγωνιστικά!

Η Zhiying Zeng «γράφει» ιστορία!

Στα 58 της χρόνια, η Zhiying Zeng έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι εκπροσωπώντας τη Χιλή στο πινγκ πονγκ.

Είναι η τρανή απόδειξη ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!

«Ήταν το μεγαλύτερο όνειροτης ζωής μου», μοιράστηκε. «Ακόμα και όταν ήμουν μικρό κοριτσάκικαι με ρωτούσαν ποιο είναι το όνειρό μου, έλεγα: «Να γίνω Ολυμπιονίκης».

Image

twitter

Η μαμά της Zhiying Zeng, την προπονούσε πινγκ πονγκ. 

Ξεκίνησε να παίζει από μικρή ηλικία, εντάχθηκε σε μια ελίτ ομάδα στο Πεκίνο σε ηλικία 11 ετών και έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 12 ετών. 

Το 1986 μια αλλαγή κανόνα που απαιτούσε και οι δύο πλευρές της ρακέτας να είναι διαφορετικά χρώματα εμπόδισε τον τρόπο που έπαιζε και έπεσε εκτός εθνικής ομάδας. 

Αποσύρθηκε από το πινγκ πονγκ και μετακόμισε στη Χιλή για να προπονήσει παιδιά. Μετά από 20 χρόνια αποχής από το ενεργητικό πινγκ πονγκ, άρχισε να παίζει ξανά ανταγωνιστικά.

Αν και αποκλείστηκε μετά την ήττα της στον προκριματικό γύρο του Σαββάτου, η ιστορία της αποτελεί έμπνευση. Ποτέ δεν είναι αργά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ