TopWoman η Michele Kang - Πλούσια Κορεάτισσα πρόσφερε 4 εκατ. δολ. στη γυναικεία ομάδα ράγκμπι των ΗΠΑ - "Ώρα να εμπνεύσετε τις επόμενες γενιές (φωτό-βίντεο)

Διαθέτει τρεις αθλητικές ομάδες

Ώρες αφότου η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας στο ράγκμπι), η ομάδα έλαβε μια άνευ προηγουμένου δωρεά από μία επιχειρηματία.

Η Michele Kang, η οποία διαθέτει πολλές επαγγελματικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, θα δωρίσει 4 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα ράγκμπι γυναικών των ΗΠΑ, καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, ανακοίνωσε το USA Rugby την Τρίτη.

«Το 2024 ήταν μια χρονιά πανό για τα γυναικεία αθλήματα με ρεκόρ προσέλευσης και τηλεθέασης, και το γυναικείο ράγκμπι δεν αποτελεί εξαίρεση», δήλωσε η Kang σε ένα δελτίο τύπου.

«Αυτή η ομάδα των Eagles, με επικεφαλής παίκτες όπως η Ilona Maher και οι συν-αρχηγοί Lauren Doyle και Naya Tapper, έχει γοητεύσει εκατομμύρια νέους θαυμαστές, φέρνοντας πρωτοφανή προσοχή στο άθλημα.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που υποστηρίζω αυτούς τους εξαιρετικούς αθλητές για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να κατακτήσουν το χρυσό στο Λος Άντζελες το 2028. Αυτή η δουλειά ξεκινά τώρα.

Καθώς οι εταιρικοί χορηγοί και τα δίκτυα εκπομπής βλέπουν όλο και περισσότερο την αξία και τον ενθουσιασμό για τα γυναικεία αθλήματα, τώρα είναι η στιγμή να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητες αυτών των απίστευτων γυναικών αθλητών και να εμπνεύσετε τις επόμενες γενιές».

Οι Αμερικανοί κέρδισαν το χάλκινο σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα - χαρίζοντας στις ΗΠΑ τη νίκη με 14-12 επί της Αυστραλίας.

Δείτε εδώ τον την εμφάνιση της ομάδας:

Η νίκη ήρθε αφού οι ΗΠΑ κέρδισαν τη Μεγάλη Βρετανία στον προημιτελικό γύρο της Δευτέρας και έχασαν σε έναν ημιτελικό αγώνα από τη Νέα Ζηλανδία, την τελική νικητή του χρυσού μεταλλίου. Ο Καναδάς πήρε το ασήμι.

«Είμαστε έκπληκτοι και ευγνώμονες για αυτό το δώρο από τη Michele για την προώθηση του Γυναικείου Ράγκμπι των ΗΠΑ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του USA Rugby, Bill Goren.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την πρόοδο αυτού του προγράμματος καθώς χτίζουμε για να ανεβούμε στο βάθρο το 2028 με τις φιλοδοξίες για Χρυσό Μετάλλιο στο Λος Άντζελες.

«Αυτή η αύξηση της υποστήριξης θα διασφαλίσει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους στα σωστά μέρη για να κερδίσουμε όταν είναι πιο σημαντικό, εμπνέοντας ένα έθνος παικτών ράγκμπι και στερεώνοντας τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή».

Η Kang, 65 ετών, ίδρυσε πρόσφατα την Kynisca Sports International, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην εξύψωση και την επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του Kynisca Innovation Hub, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με συνεισφορά 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Kang που στοχεύει «να φέρει επανάσταση στις μεθόδους προπόνησης και να ξεκλειδώσει το αθλητικό δυναμικό για όλες τις αθλήτριες, μέσω έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας».

Η Kang, η οποία είναι Κορεάτισσα-Αμερικανίδα, ιδιοκτήτρια του NWSL's Washington Spirit, του γαλλικού Olympique Lyonnais Féminin και των γυναικείων συλλόγων ποδοσφαίρου London City Lionesses.

Ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που είχε μια ομάδα NWSL.

Michele Kang and Ilona Maher

Το who is who της Michele Kang

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Νότια Κορέα, η Yongmee Michele Kang ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φοιτήτρια όπου απέκτησε πτυχίο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και μεταπτυχιακό στη δημόσια και ιδιωτική διαχείριση από τη Σχολή Διοίκησης του Yale

Γνωστή ως Michele, είναι η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων πληροφορικής υγείας Cognosante και ίδρυσε την Kynisca Sports International στα τέλη Ιουλίου 2024, «την πρώτη παγκόσμια, ιδιοκτησία πολλών συλλόγων οργάνωση στο γυναικείο ποδόσφαιρο».

Η Michele έχει επί του παρόντος τρεις αθλητικές ομάδες.

Τον Μάρτιο του 2022, έγινε η  ιδιοκτήτρια της αμερικανικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Washington Spirit, με αποτίμηση ρεκόρ περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την την πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κατέχει ομάδα της Εθνικής Γυναικείας Ποδοσφαίρου Λιγκ.

Η καθαρή της περιουσία είναι άγνωστη.

Ίδρυσε την Cognosante, μια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας που είχε στόχο να «διαταράξει και να αμφισβητήσει το status quo στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ» το 2008.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε 16 χρόνια αργότερα το 2024 από την Accenture Federal Services, αλλά οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

Έχει επίσης δημιουργήσει το Ίδρυμα Cognosante και είναι ενεργός υποστηρικτής του The Kennedy Center, οι οποίοι ήταν χορηγοί του Spirit το 2022.

Η Michele έχει επίσης υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθνικής Όπερας της Ουάσιγκτον και του Palm Beach Symphony.

Το 2023 πούλησε το διαμέρισμα της στο Παλμ Μπιτς του 2023 για 15 εκατομμύρια δολάρια, την τρίτη μεγαλύτερη πώληση στην περιοχή ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ