Αυτά είναι τα 3 κοριτσάκια 6,7 & 9 ετών που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ο 17χρονος μετανάστης στο Southport (φωτό)

Ραγίζουν καρδιές τα σπαρακτικά μηνύματα

Ανείπωτη είναι η θλίψη στο Southport έπειτα την επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο μετανάστη κατά την διάρκεια μαθήματος χορού.

Ο απολογισμός αυτής της τραγωδίας είναι τρία νεκρά κορίτσια, πέντε τραυματισμένα σε σοβαρή κατάσταση παιδιά και δύο ενήλικες.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Bebe King, 6 ετών, η Elsie Dot Stancombe, 7 ετών και η Alice Dasilva Aguiar, 9 ετών είναι τα αγγελούδια που χάθηκαν τόσο άδικα.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια της Bebe δήλωσε: "Η επίθεση ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί: Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την καταστροφή που έχει πλήξει την οικογένειά μας καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια του μικρού μας κοριτσιού".

Η οικογένεια της Alice απέτισε επίσης φόρο τιμής, λέγοντας: "Συνέχισε να χαμογελάς και να χορεύεις όπως σου άρεσε να κάνεις, πριγκίπισσά μας".

Η θεία της, Carina Aguiar, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στη μνήμη της: "Πριγκίπισσα Alice. Αυτή τη στιγμή πονάει η ψυχή μου, πονάει το σώμα μου, πονάει το μυαλό μου. Έχω έναν κόμπο στον λαιμό μου. Ήσουν απλά ένα αθώο παιδί, ένα χαρούμενο χαμογελαστό κορίτσι με μια λαμπρή ζωή μπροστά σου, την οποία ένα ποταπό ανθρώπινο ον σου πήρε μακριά, χωρίς οίκτο, χωρίς λόγο. Φρόντισε τη μαμά και τον μπαμπά σου, που υποφέρουν και είναι συντετριμμένοι. Πετάξε ψηλά, μικρό μας αστέρι! Σ’ αγαπώ".

Τα καταστήματα και οι παμπ της πόλης, κατέβασαν τα ρολά τους. Με σημειώματα ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν θα μπορέσουν να τους υποδεχθούν από σεβασμό στις οικογένειες που πενθούν και εκείνες που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Ανάμεσα στις ανθοδέσμες, υπήρχαν επίσης πολλά βραχιόλια από τη δημοφιλή τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ. "Σας σκέφτομαι όλους", έγραφαν μια σειρά από τέσσερα από αυτά.

Taylor Swift said she is "completely in shock" after the "horror" of the Southport knife attack

Τι γνωρίζουμε για τον δράστη - Πώς σώθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά

Ο 17χρονος που συνελήφθη λίγο μετά την αποτρόπαιη πράξη του, γεννήθηκε στο Κάρντιφ από γονείς μετανάστες από τη Ρουάντα και ζει με την οικογένειά του σε μια μικρή κοινότητα κοντά στο Σάουθπορτ από το 2013. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, είναι αιτών άσυλο που είχε φτάσει στη Βρετανία μέσω παράνομων μεταναστευτικών οδών, κάτι που όμως διαψεύδεται από την αστυνομία του Merseyside.

Η παρέμβαση της ηρωικής δασκάλας χορού που μαζί με τη συνάδελφο και βοηθό της έσωσαν τουλάχιστον 16 παιδιά, συγκινεί.

The local teacher saved 16 children as the 25-strong class aged between six and 11, while nine children were taken to hospital. One has since died, with five still in a critical condition

Η 35χρονη Λιάν Λούκας, αναπληρώτρια δασκάλα δημοτικού, που διοργανώνει εργαστήρια γιόγκας για παιδιά στο Hart Space Studios, επί της οδού Χαρτ της μικρής πόλης, είναι ένα από τα θύματα της τραγωδίας. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Ανείπωτη τραγωδία: 17χρονος μετανάστης έσφαξε 3 κοριτσάκια, σε κρίσιμη κατάσταση άλλα 8 – «Συγκλονισμένοι ως γονείς», η Πριγκίπισσα Kate & ο Πρίγκιπας William στέλνουν συλλυπητήρια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ