Βούλα Γκίκα: Κηδεύτηκε μετά μουσικής η μεγάλη τραγουδίστρια - Έκλαιγε συνεχώς ο ιερέας ανιψιός της (βίντεο)

Η μεγάλη τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα ερμήνευσε μεταξύ όλων των άλλων και το "μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία",

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε την Τετάρτη το απόγευμα η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα.

Μόλις 20 άνθρωποι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο των Μεγάρων για να της πουν το τελευταίο «αντίο».

Παρόλο που η ίδια συνεργάστηκε με όλο το ελληνικό πεντάγραμμο, ελάχιστοι ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν. Χαρακτηριστικό είναι πως στον ιερό ναό του κοιμητηρίου δεν είχε αποσταλεί κανένα στεφάνι προς τιμήν της μεγάλης ερμηνεύτριας. 

Παρόντες ήταν η επιστήθια φίλη της και κόρη του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, φανερά συγκινημένη, μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της, η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη, ο σπουδαίος μαέστρος Δημήτρης Καπιλίδης, ο παλιός τραγουδιστής Μανώλης Τοπάλης, καθώς και οι νεαρές αδερφές Κιοσκέρογλου.

Μάλιστα η Νάντια Καραγιάννη μαζί με τις μουσικούς αδερφές Κιοσκερογλου ερμήνευσαν το τραγούδι της "μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία",

 

Διαβάστε ακόμα: Νεκρή βρήκαν στο σπίτι της στην Κινέτα την τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα - "Σιγόντο" σε Καζαντζίδη, Μπιθικώτση - Ήταν 91 ετών

Δίπλα στο φέρετρο και η πολυαγαπημένη της ανιψιά και βαφτιστήρα, με την οποία είχαν καθημερινή επαφή. Μόλις το φέρετρο βγήκε από τον ιερό ναό, έχοντας την κιθάρα ανά χείρας η Μαίρη Κιοσκέρογλου άρχισε να παίζει το χαρακτηριστικό τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία» (που είχε ερμηνεύσει η ίδια με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση), με τη σπαρακτική ερμηνεία της Νάντιας Καραγιάννη και της Σοφίας Κιοσκέρογλου να κάνει ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν.

 

Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο ιερέας και ανιψιός της Βούλας Γκίκα, πατέρας Γεώργιος, ο οποίος πολλές φορές δεν άντεξε και λύγισε μπροστά από το φέρετρο της μεγάλης τραγουδίστριας. Στον επικήδειο λόγο του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γεράνεια», Πολύβιος Τσίρκας, έκανε αναφορά στη μεγάλη καρδιά της τραγουδίστριας, αλλά αναφέρθηκε και στο πόσο περήφανος άνθρωπος ήταν, καθώς ακόμα και τις τελευταίες της στιγμές δεν τηλεφώνησε στον σύλλογο για βοήθεια.

Η Βούλα Γκίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Κινέτα, στις 19 Ιουλίου με την τετράποδη θετή «κόρη» της, σκυλίτσα Τζίλντα, να κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο θάνατος της σπουδαίας λαϊκής τραγουδίστριας μετράει μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την εύρεσή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ