Ο Γιουσούφ πήρε το ασημένιο στη σκοποβολή με το χέρι στην τσέπη – Ο 51χρονος Τούρκος δεν είχε ούτε ακουστικά, ούτε γυαλιά, ούτε γάντια (φωτό & βίντεο)

Ο Τούρκος σκοπευτής μετέχει για 3η φορά σε Ολυμπιακούς είναι αξιωματικός της στρατοχωροφυλακής της χώρας 

O 51χρονος Γιουσούφ Ντικέτς από την Τουρκία πρέπει να είναι ο πιο χαλαρός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο μεικτό, στο πλευρό της Σεβάλ Ιλαϊντά Ταρχάν. Μάλιστα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 έχασαν το χρυσό στις λεπτομέρειες, με σκορ 16-14.

Όλα καλά μέχρι εδώ, δεν αποτελεί καμιά σημαντική είδηση όλο αυτό, εκτός αν συνυπολογίσουμε ότι ο 51χρονος δεν είχε (σχεδόν) καθόλου εξοπλισμό.

Ποιος όμως είναι ο εξοπλισμός στη σκοποβολή;

Συνήθως, δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά τους βοηθάνε, οι αθλητές έχουν πάνω τους αρκετά extras όπως τζάκετς που ενισχύουν την σταθερότητα του σώματός τους (μειώνοντας παράλληλα την ανάκρουση), γάντια, τα «βαριά» noise-cancelling ακουστικά, καθώς και ειδικά γυαλιά για καλύτερο κεντράρισμα μιας και μειώνουν τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους αποσπάσουν γύρω τους, αλλά και τη θολούρα.

Αντίθετα ο Ντικέτς έβαλε απλώς ένα ζευγάρι κανονικές ωτασπίδες, φόρεσε τα κανονικά του γυαλιά, αυτά για να βλέπει, δεν έκλεισε κανένα μάτι, έβαλε το χέρι στην τσέπη και πήρε το αργυρό μετάλλιο.

 

Αυτοί ήταν οι τρίτοι του Ολυμπιακοί Αγώνες μιας και είχε συμμετάσχει σε εκείνους του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), χωρίς να ανέβει στο βάθρο.

Ο 51χρονος Γιουσούφ Ντικέτς, αξιωματικός της τουρκικής χωροφυλακής έχει αρκετές διακρίσεις. Πιο πρόσφατο μετάλλιό του πριν από αυτό στους Ολυμπιακούς ήταν το ασημένιο στο παγκόσμιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) έναν χρόνο πριν.

Φυσικά ήταν αναπόφευκτη η σύγκριση με τη Νοτιοκορεάτισσα, Κιμ Γιε-Τζι, η οποία είχε κάνει τρομερή εντύπωση παγκοσμίως με το στυλ και τον αέρα της.

 

Μετά ήρθα τα χιουμοριστικά post στο "Χ"

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ