Ιδού τα 3 θαυματουργά βότανα για τόνωση & ενέργεια - Προστατεύουν από το άγχος & το stress

Θα δείτε αμέσως αλλαγή

Σύγχρονη ζωή, γρήγοροι ρυθμοί, εξαντλητικές ώρες δουλειάς! Αποτέλεσμα: κούραση και εξουθένωση. Ποια βότανα  μπορούν να τονώσουν τον οργανισμό;

Είναι γνωστό ότι στην τόνωση του οργανισμού συμβάλλουν η υγιεινή διατροφή, η φυσική άσκηση, ο σωστός ύπνος και η θετική νοοτροπία. Επιπλέον, τα βότανα μπορούν να είναι μια αποτελεσματική συμπλήρωση για την ενίσχυση της ενέργειας και της αντοχής.

Η φύση λοιπόν, προσφέρει μια πλούσια ποικιλία βοτάνων και ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά, σύμφωνα με το yo.gr:

Panax Ginseng: Διάσημο για την τόνωση και την ενέργεια που προσφέρει. Συστήνεται κατά της κόπωσης,  για σωματική υγεία και ευεξία. Βοηθάει το σώμα να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις έντονου stress όπως αδυναμία, κούραση και εξάντληση. Μειώνει σημαντικά την κόπωση που σχετίζεται με ασθένεια, ενώ βελτιώνει την απόδοση κατά τη διάρκεια έντονης πνευματικής δραστηριότητας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών.
                                     
Siberian Ginseng: Το Σιβηριανό Τζίνσενγκ είναι ένα άλλο δημοφιλές βότανο για την αύξηση της ενέργειας και της αντοχής. Μειώνει τη σωματική και πνευματική κόπωση. Βοηθάει στην αύξηση της αντοχής ακόμη και στους αθλητές κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης, ενώ αυξάνει τη λιπόλυση. Επιπλέον έχει αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη δράση.

Rhodiola Rosea: Η Ροδιόλα ενισχύει την πνευματική και σωματική απόδοση και συμβάλλει στην αποκατάσταση διαταραχών, όπως η κόπωση και η κατάθλιψη. Μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα του Συνδρόμου Επαγγελματικής Εξουθένωσης (burnout) από την 1η εβδομάδα χορήγησης. Αυξάνει την αντοχή σε έντονη σωματική δραστηριότητα και επιταχύνει την αποκατάσταση της καρδιαγγειακής λειτουργίας μετά την άσκηση.

Τα 3 παραπάνω προσαρμογόνα βότανα είναι τα πιο καλά μελετημένα σε δράση και αποτέλεσμα. Περιέχουν μη τοξικές ουσίες και ασκούν φαρμακευτική δράση. Μειώνουν τη σωματική και πνευματική κόπωση, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν  από το άγχος, το stress, καθώς και από παθήσεις του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Το όνομά τους εξάλλου προέρχεται από την αποτελεσματικότητα τους να αυξάνουν την προσαρμοστικότητα του οργανισμού σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ