Αποκάλυψη από τον Άντι Μάρεϊ κορυφαίο τενίστα με 3 Ολυμπιακά μετάλλια και 3 grand slam: «Ποτέ δεν μου άρεσε το τένις» - Έτσι έκλεισε την καριέρα του

Μετά την ήττα και τον αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο 37χρονος Άντι Μάρει "κρεμάει" τη ρακέτα του

Ο βρετανός τενίστας, Άντι Μάρεϊ, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 για τρίτη φορά μετά από δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό, αλλά και τεράστια καριέρα στα courts έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη:

«Ποτέ δεν μου άρεσε το τένις έτσι κι αλλιώς», πόσταρε ο Μάρεϊ, ο οποίος άλλαξε και την περιγραφή του στο ίδιο Μέσο, από «παίζω τένις» σε «έπαιζα τένις». Υπέροχος!

Ο Βρετανός τενίστας είχε ανακοινώσει πριν την έναρξη των Αγώνων πως θα είναι η τελευταία του παράσταση στα courts, έχοντας φτάσει πλέον στα 37 του.

Μετά από τρία γκραντ σλαμ κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο Μάρεϊ ήλπιζε σε μια διάκριση στο Παρίσι, στο πλευρό του Νταν Έβανς στο διπλό. Ωστόσο αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Τέιλορ Φριτζ και Τόμι Πολ.

Εἰναι κάτοχος τριών τουρνουά Γκραν Σλαμ στο μονό, του Αμερικανικού Όπεν (2012) και δύο φορές του Γουίμπλεντον (2013 και 2016) ενώ άλλες 8 φορές έχει υπάρξει φιναλίστ σε Γκραν Σλαμ. Το 2015 κατέκτησε το Κύπελλο Ντέιβις με την Μεγάλη Βρετανία. 

«Είμαι υπερήφανος για την καριέρα και τα κατορθώματά μου, αλλά και αυτά που προσέφερα στο άθλημα. Προφανώς ήταν συναισθηματικό γιατί είναι η τελευταία φορά σε ανταγωνιστικό παιχνίδι. Αλλά είμαι χαρούμενος για το πώς τελείωσε», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μάρεϊ και μετά πήγε να ποστάρει στο Twitter ένα επικό tweet πέντε λέξεων (στα αγγλικά).

Επίσης, ο Μάρρεϊ έχει κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο απλό ανδρών, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016. Συνολικά έχει κατακτήσει 46 τίτλους ATP εκ των οποίων οι 14 είναι τίτλοι της σειράς ATP Masters 1000. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ