Θρίαμβος στην κωπηλασία, δύο χάλκινα μετάλλια σε 12 λεπτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Παπακωνσταντίνου- Γκαϊδατζής και Φίτσιου-Κοντού στο διπλό σκιφ - Δείτε τις κούρσες τους

Η Ελλάδα με δύο χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία μετρά πλέον τέσσερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 και συνεχίζουμε

Μετά το τζούντο και την κολύμβηση σειρά είχαν οι κωπηλάτες που κέρδισαν δύο χάλκινα μετάλλια με διαφορά λίγων λεπτών.

Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής και Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανέβηκαν βάθρο ανεβάζοντας τη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στα τέσσερα στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

Οι δύο αθλητές μετά τον τερματισμό τους έβαλαν δάκρυσαν από χαρά και στις πρώτες τους δηλώσεις μίλησαν για τους ανθρώπους που τους στηρίζουν.

«Το πιστεύαμε το μετάλλιο, τα καταφέραμε. να χαιρετίσω τον παππού και τη γιαγιά μου, τη μητέρα μου. Η μητέρα μου είναι το στήριγμά μου στις επιτυχίες, στις αποτυχίες. Ξέραμε τι μπορούμε να κάνουμε δουλεύουμε πολύ σκληρά. Να ευχαριστήσω τον Αντώνη, πεθαίνουμε μαζί στην προπόνηση» είπε ο Γκαϊδατζής.

Από την πλευρά του ο Παπακωνσταντίνου: «Ποτέ δεν θεώρησαν ότι στερήθηκα κάτι. Μπορεί να είμαι μακριά από την οικογένειά μου, αλλά ήταν πάντα δίπλα μου. Είναι αυτό που ήθελα να κάνω. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μου, στους προπονητές μας που είναι δίπλα μας στο Σχινιά. Να ευχαριστήσω τον Πέτρο, χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Το μετάλλιο έχει τεράστια αξία, όλοι οι κόποι μας»

Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το χάλκινο με χρόνο 6:13.44 σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα, αφού λίγο έλειψε να φτάσουν και το ασημένιο το οποίο τελικά κατέκτησαν οι Ιταλοί. Το μετάλλιο είναι 5ο στην ιστορία της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε την κούρσα των ανδρών


Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, μετά το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε χθες ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε ακόμα ένα.

Και δεύτερο χάλκινο μέσα σε 5 λεπτά

Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανεβάζοντας τον ρυθμό τους όσο πλησίαζαν τον τερματισμό χάνοντας για ελάχιστα το αργυρό μετάλλιο.

Δείτε την τρομερή κούρσα των κοριτσιών


Η Ζωή Φίτσιου μετά την απονομή των μεταλλίων τόνισε: «Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί. Είμαστε ενθουσιασμένες, είπα στη Μιλένα " τι κάναμε". Απολαύσαμε τον αγώνα, μπήκαμε στη βάρκα νιώθαμε πολύ καλά, είναι η στιγμή. Κάναμε έναν φοβερό αγώνα. Ο προπονητής μας πίστεψε ήταν πολύ υποστηρικτικός»

Από την πλευρά της η 18χρονη Μιλένα Κοντού τόνισε: «Δεν έχω λόγια, ξέρω ότι πήρα μία τρίτη θέση, δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Είχα πει στη Ζωή από τον ημιτελικό ότι είναι "ή όλα ή σήμερα". Νιώθαμε ότι θα αντέξουμε, τα τελευταία 60 μέτρα ήταν ένα σπριντ

Στην 6η θέση Μπούρμπου και Αναστασιάδου 

Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με χρόνο 7:13.30. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χριστίνας Μπούρμπου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Τόκιο αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα, τη δίκωπο γυναικών, έχοντας όμως συναθλήτρια τότε την Μαρία Κυρίδου, για να αναδειχτούν 5ες. 

Στο Τόκιο ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κωπηλασία μετείχε στο αγώνισμα της δικώπου γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ήταν η 2η παρουσία ελληνικού πληρώματος στη δίκωπο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρώτη συμμετοχή της Αναστασιάδου στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.


Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67. Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ