Σπύρος Σούλης: Και ποια είναι τελικά η σωστή θέση να τοποθετήσετε την τηλεόραση του σαλονιού σας ;

Είναι καλή ιδέα να μπει κάτω από το παράθυρο;

Εάν σχεδιάζετε να ανανεώσετε το καθιστικό σας, ίσως αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε την τηλεόραση κάτω από το παράθυρο.

Η απάντηση μπορεί να είναι τόσο ναι όσο και όχι, ανάλογα με διάφορους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

ΘΕΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΤΙΩΝ

Η τηλεόραση πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών για να παρακολουθείτε άνετα χωρίς να κουράζεστε.

Εάν το παράθυρό σας είναι ψηλό, αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα. Επίσης, πρέπει να αποφασίσετε αν η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε έπιπλο ή θα κρεμαστεί στον τοίχο.

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την τοποθέτηση της τηλεόρασης κάτω από το παράθυρο είναι οι αντανακλάσεις από το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικές αντανακλάσεις στην οθόνη, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση. Φανταστείτε να μιλάτε σε κάποιον σε εξωτερικό χώρο με τον ήλιο πίσω του που σας χτυπάει στα μάτια.

ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ Ή ΠΕΡΣΙΔΕΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, για να αντιμετωπίσετε τις αντανακλάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες που μπλοκάρουν το φως. Οι σκούρες κουρτίνες είναι προτιμότερες, αλλά το σημαντικότερο είναι το πάχος τους.

Μια εναλλακτική λύση είναι οι περσίδες που κλείνουν τελείως και προεξέχουν δεξιά και αριστερά του παραθύρου, αποτρέποντας το φως να περνάει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ

Ακόμα και με κουρτίνες ή περσίδες, ίσως χρειαστεί να στερηθείτε το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο παρακολουθείτε τηλεόραση. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό αν αγαπάτε το φυσικό φως στον χώρο σας.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Σας αρέσουν οι ταπετσαρίες αλλά διστάζετε να τις εφαρμόσετε - Οι 4 εναλλακτικοί τρόποι για να συνδυαστούν με μονόχρωμους τοίχους !

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης κάτω από το παράθυρο μπορεί να είναι λειτουργική υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις αντανακλάσεις του φωτός.

Με τη σωστή διαχείριση του φωτισμού, όπως η χρήση κουρτινών ή περσίδων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άνετο και λειτουργικό χώρο για να απολαμβάνετε την τηλεόρασή σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr