Ντέιβιντ Λιντς: Ο σκηνοθέτης πάσχει από εμφύσημα, αλλά δεν αποσύρεται – «Δεν πρόκειται ποτέ να βγω στη σύνταξη» - «Θα προσπαθούσα να δουλέψω εξ αποστάσεως»

«Μπορώ να περπατήσω μόνο μια μικρή απόσταση πριν μου τελειώσει το οξυγόνο», συμπλήρωσε.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Λιντς (David Lynch) αποκάλυψε σε ότι διαγνώστηκε με εμφύσημα και ότι δεν μπορεί να «βγει από το σπίτι» , γιατί αν κολλήσει Covid, θα είναι πολύ δύσκολα.

«Έχω πάθει εμφύσημα από το κάπνισμα για πολύ καιρό και έτσι είμαι κλεισμένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. … Και τώρα, λόγω Covid, θα ήταν πολύ κακό για μένα να αρρωστήσω, ακόμη και με ένα απλό κρυολόγημα», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

«Μπορώ να περπατήσω μόνο μια μικρή απόσταση πριν μου τελειώσει το οξυγόνο».

«Πρόσφατα έκανα πολλές εξετάσεις και τα καλά νέα είναι ότι είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, εκτός από το εμφύσημα», συνέχισε ο Λιντς στην ανάρτησή του στο Χ

Ο θρυλικός σκηνοθέτης πίσω από σημαντικά κινηματογραφικά έργα όπως το «Eraserhead», το «Mulholland Drive» και το σουρεαλιστικό σύμπαν του «Twin Peaks» πρόσθεσε ότι είναι απίθανο να σκηνοθετήσει ξανά – αλλά αν το κάνει, δεν θα βρίσκεται στα γυρίσματα.

«Θα προσπαθούσα να το κάνω εξ αποστάσεως, αν χρειαστεί», είπε ο Λιντς, παραδεχόμενος: «Δεν θα μου άρεσε τόσο πολύ αυτό, βέβαια».

«Είμαι γεμάτος ευτυχία και δεν πρόκειται ποτέ να βγω στη σύνταξη. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι εκτιμώ πραγματικά το ενδιαφέρον σας».

Image

Διαβάστε ακόμα: Οι ταινίες της εβδομάδας συγκλονίζουν: Μικρά Πρόστυχα Γράμματα, Ένα Αμερικάνικο Έπος & ο Τελευταίος Ταξιτζής – Μην τις χάσετε (βίντεο)

Τι είναι το εμφύσημα

Το εμφύσημα είναι μία μορφή χρόνιας πάθησης των πνευμόνων. Εκδηλώνεται όταν καταστρέφεται η ελαστικότητα των αερόσακων (κυψελίδων) στους πνεύμονες. Έτσι οι αεραγωγοί στενεύουν, αφού η υποστήριξή τους είναι μικρότερη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της δυνατότητας πρόσληψης οξυγόνου από τον οργανισμό.

Image

Το εμφύσημα εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Κύρια αίτια της εκδήλωσής της πάθησης είναι το κάπνισμα, η συχνή εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων σκόνης, η συνήθης χρήση ναρκωτικών ουσιών, η έκθεση σε χημικά και η εισπνοή ατμών.

Image

twitter

Ο Λιντς είναι χρόνιος καπνιστής…

Το εμφύσημα μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο όταν ο ίδιος έχει εισπνεύσει αέρα, ο οποίος έχει μεταβληθεί στη σύστασή του εξαιτίας της παρουσίας ατμοσφαιρικών ρύπων, όπως διάφορες ουσίες ή και σωματίδια. Αυτός ο ρυπασμένος εισπνεόμενος αέρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. 

Διαβάστε ακόμα: Angelo Badalamenti: Πέθανε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και συνεργάτης του Ντέιβιντ Λιντς - Blue Velvet, & Twin Peaks μερικά από τα έργα του (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr