H Βρετανία στα πρόθυρα του χάους: Πάνω από 35 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις - 6.000 αστυνομικοί επί ποδός - Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ (φωτό & βίντεο)

Η παραπληροφόρηση στη δολοφονία των 3 κοριτσιών στο Σάουθπορτ οδήγησε σε γενικευμένες ταραχές στη Βρετανία

Οι ταραχές που ξεκίνησαν στις 29 Ιουλίου στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία 3 μικρών κοριτσιών από τον 17χρονο Άξελ Ρουντακουμπάνα με καταγωγή της Ρουάντα, αλλά γεννημένος στη Βρετανία γενικεύοντας στη χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα γενικευμένου χάους.

Οι επόμενες ώρες για την Κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ είναι πολύ δύσκολες συνεδρίασε η επιτροπή CΟΒΡΑ για την αντιμετώπιση κρίσεων, πάνω από 6.000 αστυνομικοί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, όμως το κύμα αντιδράσεων φουντώνει με 39 διαδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί.

Και μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά πρώτα με τη δήλωσή του ότι "ο εμφύλιος στη Βρετανία είναι αναπόφευκτος" αλλά και με δεύτερη όπου δημοσίευσε τις φωτογραφίες τριών ανδρών, δύο ανδρών που φυλακίστηκαν από 15 εβδομάδες έως 2 χρόνια για ρατσιστικά σχόλια ο πρώτος και γιατί πουλούσε αντιμεταναστευτικά αυτοκόλλητα ο δεύτερος, ενώ ο τρίτο βιαστής ενός 12χρονου τιμωρήθηκε με 180 ώρες κοινωνική εργασία χωρίς να πάει φυλακή και σχόλιο: "τι στο καλό γίνεται εδώ".

Κάτω από την ανάρτηση του Έλον Μασκ υπάρχει και η εξήγηση σύμφωνα με χρήστη του "Χ".

Διαβάστε ακόμα: «Ο εμφύλιος στη Βρετανία είναι αναπόφευκτος»: Οργή για τη δήλωση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ - «Τις ταραχές προκαλεί μία μικρή μειοψηφία» απαντά η κυβέρνηση (βίντεο)

Και μπορεί η χθεσινή νύχτα να ήταν ήρεμη όμως οι προθέσεις για σήμερα είναι διαφορετικές.

Δείτε χάρτη με τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις σε 39 πόλεις της Βρετανίας κατά των μεταναστών.

 

Τις προηγούμενες μέρες, κινητοποιήσεις και επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκατοντάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα στον απόηχο των βίαιων ταραχών των τελευταίων ημερών: λεηλασίες σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, επιθέσεις εναντίον τεμενών, πλιάτσικο σε καταστήματα.

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 3 κοριτσάκια 6,7 & 9 ετών που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ο 17χρονος μετανάστης στο Southport (φωτό)

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 συλλήψεις, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε περισσότερους από 100 συλληφθέντες. 

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για την εβδομάδα ταραχών στη Βρετανία, αφού η βία εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα μετά από παραπληροφόρηση ότι μετανάστης μαχαίρωσε τα κορίτσια στο Σάουθπορτ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ