Vintage στιγμιότυπο: Η Κάθριν Χέπμπορν στην Ελλάδα - Η Οσκαρική ηθοποιός & πιο στυλάτη γυναίκα της εποχής επισκέπτεται την Ακρόπολη

Βρέθηκε επίσης και στους Δελφούς, τις Μυκήνες και την αρχαία Ολυμπία

Καλημέρα με ένα φοβερό σπάνιο vintage κλικ!

Μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του Άρη Λούπαση στο instagram κάνουμε ένα σύντομο throwback και μεταφερόμαστε στο 1958.

Εκεί, συναντάμε την μία και μοναδική Κάθριν Χέπμπορν, καθώς επισκέπτεται την Ελλάδα.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

"Η πρώτη των πρώτων": Μια πολύ αγαπημένη και σπάνια φωτογραφία από τον μοναδικό στο είδος του @studio_kleisthenis που αποτυπώνει μια μεγάλη ηθοποιό η οποία κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στην κατηγορία από όλους τους άνδρες και τις γυναίκες συναδέλφους της με τέσσερα Όσκαρ στους πρώτους ρόλους και οκτώ υποψηφιότητες και ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κιν/φου ως η κορυφαία ηθοποιός της παγκόσμιας έβδομης τέχνης.

Τον Μάιο του 1958 η Κάθριν Χέμπορν καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να παραμείνει στην χώρα μας για ένα μήνα για διακοπές με προορισμό τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τον Πόρο και την Ύδρα τα οποία της σύστησαν με ενθουσιασμό ο ηθοποιός Κλίφτον Γουέμπ και ο ελληνολάτρης συγγραφέας Εντιθ Χάμιλτον.

Επίσης εκφράζει την επιθυμία να επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Δελφοί, Μυκήνες και αρχαία Ολυμπία καθώς από τα νεανικά της χρόνια όπου σπούδαζε φιλολογία υπήρξε όνειρο ζωής να ταξιδέψει στην κοιτίδα του πολιτισμού.

Λάτρης της αρχαίας τραγωδίας, απεδέχθη την πρόταση της ηθοποιού Λιάνας Μιχαήλ να παρακολουθήσει τις πρόβες της "Ανδρομάχης" που ετοιμάζει ο θεατρικός σκηνοθέτης και λογοτέχνης Λίνος Καρζής στο Ηρώδειο και ντυμένη με ανδρόγυνο στυλ επισκέπτεται την Ακρόπολη (φωτογραφία -κέντρο), εκφράζοντας το δέος που νιώθει από την μοναδικότητα του χώρου.

Ένα στυλ που λάτρεψε και λάνσαρε με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο καθώς υπήρξε και ένα fashion Icon που αναγνωρίστηκε ως η πιο στιλάτη γυναίκα στον κόσμο την δεκαετία του '30, φορώντας συχνά ακόμη και στην καθημερινότητα της wide leg παντελόνια, φαρδιά σακάκια με μεγάλους ώμους, πουκάμισα με κολαριστούς γιακάδες, loafers και υπέροχα καπέλα.

Τολμηρή και αντισυμβατική, εξέφραζε πάντα τις απόψεις της αδιαφορώντας για το αν θα είναι αρεστή, πνευματώδης ερμηνεύτρια, πανέμορφη γυναίκα με κλασική και διαχρονική γοητεία και μια άθραυστη κούκλα που κατάφερε ένα ολόκληρο Χόλιγουντ να "παραμιλάει" για την ζωή και το έργο της και να κατακτήσει την κορυφή στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Διαβάστε ακόμη: Σε αυτό το ονειρικό σπίτι έμενε η Κάθριν Χέπμπορν: Ο θρύλος του Χόλιγουντ με το ρεκόρ των Όσκαρ κερδίζει βραβείο καλού γούστου (φώτο)

Διαβάστε ακόμη: Η Γκλεν Κλόουζ τιμήθηκε με το βραβείο «Κάθριν Χέπμπορν»

Ποια ήταν η Κάθριν Χέπμπορν

Η Κάθριν Χάουτον Χέπμπορν (αγγλικά: Katharine Houghton Hepburn‎‎, 12 Μαΐου 1907 – 29 Ιουνίου 2003) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Ένας θρύλος της οθόνης, η Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες (η Μέριλ Στριπ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων με είκοσι μία).

Η Χέπμπορν κέρδισε βραβείο Έμμυ τo 1976 για τον ρόλο της στην τηλεταινία Love Among the Ruins (Αγάπη ανάμεσα στα ερείπια).

Ήταν επίσης υποψήφια για τέσσερα ακόμα Emmy, δύο βραβεία Τόνι και εφτά Χρυσές Σφαίρες.

Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών[

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ