Συγκλονίζει η γιαγιά της 8χρονης: "Το στείλαμε για διακοπές και μας το έφεραν νεκρό" - Απαρηγόρητος ο πατέρας, το μεσημέρι η κηδεία της μικρής που πνίγηκε στην κατασκήνωση

Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου για την 8χρονη που έχασε τη ζωή της σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς στη γειτονιά της 8χρονης στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, ότι πνίγηκε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου την είχαν στείλει οι γονείς της για να διασκεδάσει και να περάσει καλά στις διακοπές της.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς που αναζητούν απαντήσεις, η γιαγιά και ο παππούς της μικρής, αλλά και φίλοι που έχουν συγκεντρωθεί στο σπίτι λίγε ώρες πριν την κηδεία.

Απαρηγόρητος ο πατέρας

Τα λόγια του πατέρα της ανήλικης, αποτυπώνουν την ανείπωτη θλίψη που καλείται να θάψει το μεσημέρι την κόρη του.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα για το πώς έγινε, δεν έχω μυαλό, εγώ σε λίγες ώρες κηδεύω το παιδί μου. Έχουμε μια υποψία μήπως δεν το πήραν καθόλου το παιδί από την πισίνα, να μην το είδαν αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική και συνεχίζει:

«Όλα είναι ανοιχτά για το τι έχει συμβεί, δεν μας είπαν τίποτα από την κατασκήνωση. Άλλος λέει ότι υπήρχε επίβλεψη και άλλος λέει ότι δεν υπήρχε. Αναρωτιόμαστε όλοι πώς είναι δυνατόν, να μην είδε κανείς ότι ένα οκτάχρονο κορίτσι έφυγε».

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε το πρωί «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

"Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό"

Η γιαγιά της 8χρονης, συγκλονίζει μιλώντας στο ThessToday. "Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό", ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι "είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά".

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: "Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε".

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζει ο παππούς της 8χρονης που πνίγηκε στην κατασκήνωση: «Ρωτούσαμε, "πώς σας έφυγε το παιδί;" Δεν απαντούσαν» (βίντεο)


Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: "Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς".

Νωρίτερα, η 19χρονη ομαδάρχισσα και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης συνελήφθησαν, όμως λίγες αργότερα αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι μέχρι την δίκη.

Σήμερα η κηδεία

Στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του οκτάχρονου κοριτσιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη, όπου σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ