O Άκης μας ο Πετρετζίκης τι σκέφθηκε το χρυσό μου; Γλώσσα στο παλαβό νερό με μυρωδικά σε 20'!‏

Έξω βροχή και κρύο και ήθελα κάτι που να μας θυμίσει καλοκαίρι σήμερα. Σκέφτηκα μια συνταγή με ντομάτα και ψαράκι ελαφριά και καλοκαιρινή… Μια Ναπολιτάνικη συνταγή που πρέπει να κάνετε.. Το "παλαβό νερό" το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι..  Στην ουσία τα υλικά ποσάρονται  σε ένα ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά. Εμείς σήμερα θα κάνουμε ψαράκι στο παλαβό νερό. Υγιεινό και νόστιμο πολύ με απαλά αρώματα.



Σε ένα μεγάλο τηγάνι ετοιμάστε το παλαβό νερό βάζοντας 3 ποτήρια νερό με ένα ποτήρι κρασί και μισό ποτήρι λάδι να βράσουν για 5 λεπτά. Μαζί ρίχνετε τα ντοματάκια που έχετε κόψει, μπόλικο μαϊντανό τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Δεν σκεπάζετε το τηγάνι.

Όταν περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνετε μέσα τις λωρίδες από το κολοκυθάκι και τις βράζετε για 1 λεπτό ίσα ίσα να μαλακώσουν. Τις ψαρεύετε από το νερό και τις στραγγίζετε.

Βάζετε τα φιλέτα του ψαριού στο παλαβό νερό και τα βράζετε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.. Για άλλα ψάρια πιο χοντρά ή πιο μεγάλα ψήνετε λίγο παραπάνω.. για τις γλώσσες 5 λεπτά είναι αρκετά.

  • Υλικά
  • 800 γραμμάρια φιλέτα γλώσσας
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια (τα περισσότερα κομμένα στη μέση, τα υπόλοιπα ολόκληρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • μυρωδικά φρέσκα της αρεσκείας μας
  • λίγες ελιές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr