Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο 21χρονος χειριστής του μηχανήματος στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος - Ερωτηματικά για τα έγγραφα λειτουργίας (βίντεο)

Ανείπωτη τραγωδία στο Πευκοχώρι

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, από το οποίο έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα ένα 19χρονο αγόρι, εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς.

Θα τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρειας που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Σημειώνεται ότι οι πραγματογνώμονες βρίσκονται στον χώρο του λούνα παρκ στο πλαίσιο της προανάκρισης και τα στοιχεία που θα συλλέξουν θα μπουν στην δικογραφία που θα πάει στον εισαγγελέα.


«Έχω πλήρη εικόνα για τα αίτια» του δυστυχήματος, ήταν η απάντηση πραγματογνώμονα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Δεν είχε γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

«Δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας και στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness», συνέχισε η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Αποκεί παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος», είπε χαρακτηριστικά. «Εφόσον μπουν τα πρόστιμα», συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, «μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου».

«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ», επανέλαβε.

Διαβάστε ακόμη: Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ - Σοκάρει η μαρτυρία του αδερφού του - "Ένιωσα το κάθισμα να ξεκολλάει" (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ