Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα πάρκ: «Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα βρω μόνος μου λύση» - «Πώς ο εισαγγελέας ένα άτομο φυγόποινο το άφησε χωρίς περιοριστικούς όρους»

«Το 13χρονο παιδί μας έχει να κοιμηθεί 3 μέρες, κλαίει στην αγκαλιά μας και έχει στο μυαλό του την εικόνα του αδερφού του να πέφτει μπροστά του» δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καϊμπαλής

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τον πατέρα του 19χρονου να ξεσπά για το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού «Crazy Dance» στο οποίο σκοτώθηκε ο 19χρονος μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των αδερφών του.

Ο Γιώργος Καϊμπαλής, ο πατέρας του 19χρονου, μίλησε σήμερα στο MEGA και ξέσπασε κατά πάντων. «Θα προσπαθήσω να βρω μόνος μου τη λύση εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε, μεταξύ άλλων και ζήτησε απαντήσεις για το τι συνέβη.

«Πώς ο εισαγγελέας ένα άτομο φυγόποινο το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους;» διερωτήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, αμέσως μετά το περιστατικό είχε τραπεί σε φύγει και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα: Χαλκιδική: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 58χρονος ιδιοκτήτης του "μοιραίου" λούνα παρκ & ο 21χρονος χειριστής - Σάπια & σκουριασμένα τα σίδερα στα καθίσματα των παιχνιδιών (βίντεο)

Ο κ. Καϊμπαλής περιέγραψε επίσης την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του μετά τον χαμό του 19χρονου γιου του.

«Δεν υπάρχουν λόγια, το 13χρονο έχει να κοιμηθεί 3 μέρες, κλαίει στην αγκαλιά μας και έχει στο μυαλό του την εικόνα του αδερφού του να πέφτει μπροστά του. Η οικογένεια και αυτό το σπίτι έκλεισε. Ήταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, το ένα μεγάλωνε το άλλο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παλικάρι μου έφυγε.»

Και συνέχισε:  «Από μικρά παιδιά αγωνιζόμαστε, να κάνουμε μια οικογένεια, δεν μπορεί ο καθένας που έχει βλέψεις να λειτουργεί με ανευθυνότητα. Αν δεν μπορεί η δήμαρχος, αν δεν έχει προσωπικό, δεν με ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Ας είχε παραιτηθεί, ας μην αναλάμβανε αυτή τη θέση. Τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά;»

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει» τόνισε ο ίδιος. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ένα κουμπί, ο πόνος είναι για τέσσερις ανθρώπους. Δεν σημαίνει ότι ήμασταν πέντε και τώρα είμαστε τέσσερις, και δεν έγινε τίποτα γιατί είμαστε παρεάκι. Ζω 25 χρόνια στην Αθήνα, τα παιδιά μου τα μεγάλωσα κάθε Σαββατοκύριακο να πηγαίνω να τα βλέπω.»

Λειτουργούσε συστηματικά παράνομα το λούνα παρκ στην Χαλκιδική

Την ώρα που η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται σε σχέση με τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος με θύμα ένα 19χρονο παιδί στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, αλλά και για το τι συμβαίνει με την άδεια λειτουργίας και τις πιστοποιήσεις ασφάλειας της επιχείρησης, νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι και την περυσινή σεζόν το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε επί μήνες χωρίς άδεια.

Διαβάστε ακόμα: Βέροια: Το τελευταίο «αντίο» στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Τραγικές στιγμές για την οικογένεια (βίντεο)

Ο Δήμος Κασσάνδρας, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχε εκδώσει άδεια για τη συγκεκριμένη επιχείρηση μόλις στις 22 Αυγούστου του 2023, δηλαδή στην εκπνοή του περσινού καλοκαιριού. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε καταθέσει αίτηση για προσωρινή άδεια λειτουργίας από την 1η Ιουνίου 2023. Το ίδιο ισχυρίζεται η πλευρά του ιδιοκτήτη και για φέτος, ότι είχε καταθέσει από νωρίς αίτηση στον δήμο για άδεια, χωρίς όμως αυτή ποτέ να εκδόθηκε. 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δραστηριότητα, λόγω επικινδυνότητας, εμπίπτει στο καθεστώς της έγκρισης και όχι στο καθεστώς γνωστοποίησης. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει πριν ελεγχθούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας και όλες οι βεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές. Φαίνεται όμως ότι αυτό συνέβαινε συστηματικά στη Χαλκιδική.

Στον φάκελο της επιχείρησης το 2023 υπήρχε πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου που βεβαίωνε ότι τα παιχνίδια –ανάμεσα στα οποία και το μοιραίο Crazy Dance– ήταν ασφαλή. Η έκθεση ελέγχου, που είχε ημερομηνία 4 Αυγούστου 2023, φέρεται να είχε την υπογραφή της Target Hellas. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ