Ο Παλαιοχριστιανός έγινε για 5η φορά πατέρας – Η γυναίκα του & το μωρό κινδύνευσαν να πεθάνουν στην γέννα - Γιατί δεν τους δίνουν το μωρό (βίντεο)

Η Σεβαστή ήθελε να γεννήσει στο σπίτι, αλλά είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο Μανώλης ή έτσι όπως τον γνώρισε το πανελλήνιο ο παλαιοχριστιανός που ζούσε στο λαγούμι με την οικογένειά του στην ορεινή Κορινθία βρίσκεται στο νοσοκομείο, γιατί η γυναίκα του, η Σεβαστή γέννησε για ακόμα  μια φορά.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της υπόθεσης του Παλαιοχριστιανού, η Σεβαστή εξαφανίστηκε από προσώπου γης για να αποφύγει τον νόμο. «Δεν εξαφανίστηκα, προστάτευσα τον εαυτό και τα παιδιά μου. Δεν ενοχλούμε κάποιον», είπε μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Live News».

Η δύσκολη γέννα της

Η Σεβαστή εντοπίστηκε μετά από πολύ καιρό την περασμένη εβδομάδα όταν ασθενοφόρο τη μετέφερε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Είχε συμπληρώσει 42 εβδομάδες κύησης και είχε ακατάσχετη αιμορραγία. «Μου έβαλαν φιάλες αίμα. Μου είπαν ότι αν ερχόμουν 10 λεπτά αργότερα, θα πέθαινα», είπε.

Η Σεβαστή πριν από μία εβδομάδα έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Ένα κοριτσάκι σχεδόν 4 κιλά.

Μητέρα και μωρό κινδύνευσαν να μην τα καταφέρουν. 

Ο λόγος είναι ότι η Σεβαστή είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, με τη βοήθεια μόνο μιας μαίας, χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές.


Όταν ο Μανώλης είδε την γυναίκα του να αιμορραγεί ακατάσχετα, πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια. «Είχαμε κάποια περιπέτεια, γιατί είχε επιπλοκές. Η σύζυγος ήθελε να προσπαθήσει να γεννήσει στο σπίτι, δεν ήταν δυνατόν. Τη φέραμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, δεν ήθελε, αλλά είναι πολλές φορές που συγκρούονται τα "πιστεύω" ενός ανθρώπου με το τι πρέπει να γίνει. Ήταν δύσκολη η θέση μου», είπε.

Οι γιατροί «πάλεψαν» για να σώσουν και μητέρα και κόρη.

Η Σεβαστή και το μωρό επέζησαν, με τους γιατρούς να τη σώζουν από βέβαιο θάνατο.

Γιατί δεν τους δίνουν το μωρό

Η Άννα, το νεογέννητο κοριτσάκι συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα νεογνών, με τους γιατρούς να είναι ακόμα επιφυλακτικοί για την πορεία της.


Μετά από την δύσκολη γέννα,  κοινωνικός λειτουργός συνάντησε τη Σεβαστή και τελικά αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Το ζευγάρι εννοείται πως διαφωνεί.

«Αν φύγω... αν με διώξουν χωρίς την μπέμπα, εγώ θα στήσω αντίσκηνο έξω από το τη Αλεξάνδρας σαν τους γύφτους και θα μένω εκεί. Εγώ χωρίς μπέμπα δεν φεύγω».

«Είμαστε καλά κι εγώ και η μπέμπα. Αφήνουμε τα προβλήματά μας πίσω. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν φέρθηκε όπως θα έπρεπε… Έκανε ανάκριση σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε αφασία», είπε η Σεβαστή, η οποία συμπλήρωσε πως ο σύζυγός της της έσωσε τη ζωή.

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι πλέον ζει με τα παιδιά του σε περιοχή της Αττικής, κοντά στη φύση, όχι σε σπηλιά ωστόσο, όπως αυτήν της ορεινής Κορινθίας, απομονωμένοι ξανά, από τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ