Ισραήλ: 4χρονο αγόρι τράβηξε κατά λάθος αγγείο 3.500 ετών & έσπασε - Ήθελε να δει τι είχε μέσα ...

Πήγαν μαζί με τον πατέρα του στο μουσείο

Αυτά παθαίνεις όταν έχεις περιέργεια!

Με ένα ατυχές συμβάν ήρθαν αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι του μουσείου Hecht στην Χάιφα στο Ισραήλ.

Ένα τετράχρονο αγόρι πλησίασε αγγείο "ηλικίας" 3.500 ετών και στην προσπάθεια του να δει τι έχει μέσα το τράβηξε κι έπεσε κάτω σε κομμάτια.

Αμέσως ο πατέρας του πήγε στον φύλακα να εξηγήσει τι συνέβη.

Το Μουσείο Hecht δήλωσε ότι το παιδί προσκλήθηκε ξανά στην έκθεση με την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση μετά το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες.

hecht

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εκθέματα καταστρέφονται σκόπιμα και αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα και εμπλοκή της αστυνομίας. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το αγγείο καταστράφηκε κατά λάθος από ένα μικρό παιδί που επισκέφθηκε το μουσείο, και η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη», δήλωσε υπεύθυνος του μουσείου.

αγγείο

Σύμφωνα με το BBC, το αγγείο χρονολογείται από την εποχή του χαλκού, μεταξύ 2200 και 1500 π.Χ., και θεωρούνταν ένα σπάνιο έκθεμα, εξαιτίας της πολύ καλής κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί.

Βρισκόταν στην είσοδο χωρίς να το περιβάλει κάποιο προστατευτικό τζάμι, στο πλαίσιο της πολιτικής του μουσείου, που θέλει τον κόσμο να θαυμάζουν τα εκθέματα από κοντά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr