Το βίντεο της ημέρας μας κατασυγκίνησε – 6χρονος βρήκε συμβατό δωρητή καρδιάς και μεταδίδει την χαρά του σε όλο τον κόσμο

"Θα αποκτήσω νέα καρδιά", φώναζε σε όλους

Όταν ο 6χρονος John-Henry έμαθε ότι θα αποκτούσε μια νέα καρδιά, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να το πει σε όλους τους φίλους του στην Cleveland Clinic Children's.

Το νοσοκομείο του Οχάιο δημοσίευσε πλάνα του αγοριού, που γεννήθηκε με καρδιακή πάθηση, κάνοντας το γύρο σε ένα βίντεο TikTok που κοινοποιήθηκε την Τρίτη.

«Θα αποκτήσω νέα καρδιά!»

Ο John-Henry λέει ενθουσιασμένος στο βίντεο, χαιρετώντας έναν υπάλληλο, "Γεια! Θα αποκτήσω μια νέα καρδιά!", ο οποίος του δίνει ένα ενθουσιώδες high five.

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic Children's, ο  John-Henry γεννήθηκε με σύνδρομο υποπλαστικής καρδιάς ή HLHS, μια σπάνια καρδιακή πάθηση.

Το HLHS εμφανίζεται όταν η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν σχηματίζεται όπως αναμένεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η κατάσταση επηρεάζει τη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτό οδηγεί στο να χρειάζεται η δεξιά πλευρά της καρδιάς να αντλεί αίμα στους πνεύμονες και στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα η δεξιά πλευρά της καρδιάς να καταπονείται.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο John-Henry χρειαζόταν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσει την κατάστασή του, αλλά αφού άρχισε να παρουσιάζει καρδιακή ανεπάρκεια, οι γιατροί έκριναν ότι η μεταμόσχευση καρδιάς ήταν η μόνη του επιλογή.


Cleveland Clinic

Το αγόρι τοποθετήθηκε στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Μάιο του 2024, αυτός και η οικογένειά του έμαθαν ότι βρήκαν δωρητή.

Σε μια συνέντευξη με την Cleveland Clinic Children's, η μητέρα του John-Henry, Sarah Lee, θυμήθηκε όταν είπε στον γιο της τα νέα που άλλαξαν τη ζωή.

«Πήγα στο δωμάτιο με δακρυσμένα μάτια για να το πω στον Τζον-Χένρι και όταν του το είπα, μου είπε: «Πρέπει να πάω να το πω σε όλους»

Διαβάστε ακόμη: 56χρονη Λαρισαία πέθανε αλλά χάρισε ζωή σε έναν 13χρονο και έναν 50χρονο

Διαβάστε ακόμη: Συγκινητικό βίντεο: Τη συνόδευσε ως νύφη στον γάμο της ο λήπτης της καρδιάς του πατέρα της

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr