Elle Macpherson: Αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από 7 χρόνια – Το supermodel αρνήθηκε την χημειοθεραπεία – Πως το αντιμετώπισε (φωτό)

Οι γιοι της είχαν ενστάσεις...

To supermodel Ελ Μακφέρσον αποκάλυψε ότι πριν από 7 χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπή με το τέρας του καρκίνου.

Η Ελ Μακφέρσον είχε αρνηθεί και ακόμα αρνείται να κάνει χημειοθεραπείες.

Πήγε ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών και στις επιθυμίες της οικογένειάς της.

Μίλησε στο περιοδικό «Women's Weekly» για τη διάγνωσή της και παραδέχτηκε: «Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδευτικό, ήταν τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά στην εσωτερική μου αίσθηση για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα».

Οι γιατροί συνέστησαν τότε στη Μακφέρσον να υποβληθεί σε μαστεκτομή, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αποκατάσταση του μαστού της. 

Το μοντέλο όμως όπως προείπαμε αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών, λέγοντας ότι ήταν «μια υπέροχη άσκηση στο να είμαι αληθινή με τον εαυτό μου, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι τη φύση του σώματός μου και την πορεία δράσης που είχα επιλέξει».

Τι έκανε το μοντέλο;

Η Μακφέρσον είπε ότι προσευχήθηκε και διαλογίστηκε σε μια παραλία στο Μαϊάμι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο της με φαρμακευτικά φάρμακα, αλλά μάλλον με «μια διαισθητική, καρδιακή, ολιστική προσέγγιση».

«Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στη δική μου εσωτερική αίσθηση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο», εξήγησε, προσθέτοντας αργότερα ότι θεωρούσε τη χημειοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση πολύ «ακραίες», τόνισε.

 «Οι άνθρωποι με θεωρούσαν τρελή», αλλά προχώρησε ούτως ή άλλως με ένα σχέδιο θεραπείας που εκτίμησε ότι «είχε απήχηση» σε εκείνη, «αντιμετωπίζοντας συναισθηματικούς καθώς και φυσικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού».

«Αντιμετώπισα ολιστικα τον καρκίνο μου υπό την καθοδήγηση του βασικού μου γιατρού, ενός γιατρού φυσικοπαθητικής, ενός ολιστικού οδοντιάτρου, ενός οστεοπαθητικού, ενός χειροπρακτικού και δύο επιπλέον θεραπευτών»

Το μοντέλο, γνωστό με το παρατσούκλι «The Body» στην ακμή της καριέρας της, έμεινε στο σπίτι μόνη της και περνούσε τις μέρες της «εστιάζοντας και αφιερώνοντας κάθε λεπτό στη θεραπεία του εαυτού μου».

Η Μακφέρσον βρίσκεται τώρα σε «κλινική ύφεση», την οποία επιλέγει να αποκαλεί «απόλυτη ευεξία», δήλωσε ότι οι γιοι της, Φλιν, 26 ετών, και Σάι, 21 ετών, και ο πρώην σύντροφός της και πατέρας των αγοριών, Άρπαντ «Άρκι» Μπάσον, είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις σχετικά με την ασυνήθιστη προσέγγισή της στη διάγνωση του καρκίνου.

Διαβάστε ακόμα: Όταν το "The Body", Elle Macpherson ποζάρει στα 60 της - Διατηρεί ακριβώς την ίδια σιλουέτα που την έκανε διάσημη (φωτό-βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Η Ελ Μακφέρσον-"Το κορμί", αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 4 μυστικά πίσω από τη νεανική της εμφάνιση (φωτό - βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr