Οι Μαορί κηδεύουν τον βασιλιά τους! Η κόρη του ανακηρύχθηκε βασίλισσα της αρχαίας φυλής της Νέας Ζηλανδίας – Απίστευτες εικόνες (βίντεο)

Η κηδεία του βασιλιά των Μαορί είχε διάρκεια 6 μέρες και την τελευταία στέφθηκε βασίλισσα η κόρη του 

Σε μία συγκινητική τελετή τη μέρα της κηδείας του βασιλιά των Μαορί και μπροστά στο φέρετρο όπως ορίζουν οι παραδόσεις, στέφθηκε βασίλισσα η κόρη του, η δεύτερη γυναίκα στο αξίωμα της φυλής της Νέας Ζηλανδίας.

Η 27χρονη Nga Wai Hono i te po Paki, δεύτερη βασίλισσα των Μαορί στη βασιλεία των οκτώ δυναστών του κινήματος Kiingitanga στη Νέα Ζηλανδία ανέβηκε στο θρόνο παρουσία χιλιάδων Μαορί κατά τη διάρκεια του τελευταίου πρωινού της εξαήμερης tangihanga (κηδείας) του πατέρα της Kiingi Tuheitea που πέθανε ήσυχα στον ύπνο του την Παρασκευή, σε ηλικία 69 ετών, μετά από εγχείρηση καρδιάς.

Η βασίλισσα έχει μεταπτυχιακό στις πολιτιστικές σπουδές Μαορί από το Πανεπιστήμιο του Waikato και έλαβε το moko kauae (το περίφημο τατουάζ στο πηγούνι) της σε ηλικία 19 ετών ως δώρο στον πατέρα της και τα χρόνια που πέρασε στον θρόνο. Ήταν κοντά στο πλευρό του πατέρα της σε πολλά γεγονότα τα τελευταία χρόνια, και η στέψη της συνοδεύτηκε από δάκρυα συγκίνησης και χαράς..

Δείτε το βίντεο με την τελετή


Ποιοι είναι οι Μαορί

Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας αποτελούν περίπου το 17% του πληθυσμού (περίπου 900.000 άτομα) και παραμένουν περιθωριοποιημένοι, καθώς έρευνες αποκαλύπτουν πως είναι πολύ πιο πιθανό να βρεθούν άνεργοι, να ζουν στη φτώχεια ή να υποφέρουν από καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι επτά χρόνια μικρότερο από τους υπόλοιπους Νεοζηλανδούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ