Ο πατέρας της Κιάρας που σκοτώθηκε από άγαλμα στη Νάπολη: "Κατεβάστε το βίντεο, δεν αντέχουμε να βλέπουμε την στιγμή του θανάτου της κόρης μας"

"Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρώτα απ' όλα μια έκκληση για ανθρώπινη κατανόηση"

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 30χρονη τουρίστρια την περασμένη Κυριακή (15/9) στην περιοχή Quartieri Spagnoli στη Νάπολη. Όπως έγινε γνωστό, άγαλμα έπεσε από μπαλκόνι και τη χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μάλιστα το τραγικό τέλος της νεαρής κοπέλας καταγράφηκε από βίντεο. Μάλιστα ο ήχος που έκανε το άγαλμα όταν έπεσε στο κεφάλι της ανυποψίαστης τουρίστριας -ενώ εκείνη περπατούσε με τον σύντροφό της- προκαλεί σοκ και ανατριχίλα.

Η 30χρονη Κιάρα Τζακόνις μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο με βαριά τραύματα, ωστόσο ο οργανισμός της δεν άντεξε και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στην ιστορική πόλης της Ιταλίας για μερικές ημέρες χαλάρωσης με τον σύντροφό της.

"Κατεβάστε το βίντεο, δεν αντέχουμε να βλέπουμε την στιγμή του θανάτου της κόρης μας"

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή κατέγραψαν το συμβάν και το βίντεο αναρτήθηκε από πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας τους γονείς της να ζητήσουν να «κατέβει»: «Θα θέλαμε τα βίντεο σχετικά με την Κιάρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ειδικά αυτό στο οποίο κινηματογραφείται ενώ χτυπιέται από το άγαλμα, να αφαιρεθούν καθώς έστω και κατά λάθος αυτές είναι εικόνες πολύ δυνατές για εμάς και δεν θέλουμε να τις βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρώτα απ' όλα μια έκκληση για ανθρώπινη κατανόηση».

Αυτή είναι η έκκληση που κάνει ο πατέρας της, Τζιανφράνκο Τζακόνις. Αναγνωρίζει το ευγενές πνεύμα με το οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το βίντεο του τραγικού θανάτου της Κιάρα, ζητά από όλους όσοι μοιράστηκαν το βίντεο να το διαγράψουν το συντομότερο δυνατό. Τονίζει επίσης ότι το βίντεο περιέχει στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα στη δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια των ερευνών και ζητά σεβασμό στη μνήμη της Κιάρα.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι γονείς των παιδιών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Corriere, οι γονείς του παιδιού αρνούνται τις κατηγορίες. «Δεν ήταν ο γιος μας που έριξε το αγαλματίδιο» φέρεται, να είπαν στους ανακριτές οι γονείς του παιδιού στο σπίτι από το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα, έπεσε το βαρύ πέτρινο αντικείμενου που χτύπησε την Κιάρα Τζακόνις στο κεφάλι.

Οι γονείς μάλιστα, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως «δεν είχαν δει ποτέ» το πέτρινο αγαλματίδιο βάρους περίπου 2 κιλών. Ένα αντικείμενο που, αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρισκόταν στο σπίτι και μπορεί να το έβγαλε κάποιο από τα παιδιά που ήταν παρόντα.

Ποια ήταν η Κιάρα Τζιακόνις

Μετά την αποφοίτησή της στην Πάντοβα, η Κιάρα Τζιακόνις σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας και στη συνέχεια έκανε εξειδικευμένα μεταπτυχιακά στο management στον τομέα της μόδας, μεταξύ Λονδίνου, Τορίνο και Παρισιού. Η "φλόγα" της την οδήγησε στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου εργάστηκε για μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, από Moncler έως Givenchy και από Louboutin μέχρι Prada.

Κιάρα Τζιακόνις

Στο επαγγελματικό της προφίλ, περιέγραψε τον εαυτό της ως "παθιασμένη, αξιόπιστη, εργατική" και λάτρη της γαλλικής κουλτούρας. Ανάμεσα στα πάθη της ήταν ο τομέας της μόδας πολυτελείας, η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη: Story of the Day: 23χρονη σκότωσε τα δύο νεογέννητα μωρά της - Τα έβαλε σε πλαστικές σακούλες & τα έθαψε στον κήπο (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ