To Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της Χεζμπολάχ: Κάλεσε τους πολίτες στο νότιο Λίβανο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - 55 νεκροί (βίντεο)

Η αεροπορία του Ισραήλ χτυπά στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί νέο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών επιδρομών, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ με 200 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν συνέχισε τις επιθέσεις στο Νότιο Λίβανο σε βάρος της Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον 55 νεκροί και 156 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα την Τρίτη, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα με φυλλάδια που έριξαν από αέρος ζητούσαν από του πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Φωτογράφος του AFP είδε νέες στήλες καπνού να υψώνονται από αυτή την περιοχή που επλήγη κατ΄επανάληψη στη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε εκ νέου σήμερα το πρωί τους αμάχους να εκκενώσουν "αμέσως" τοποθεσίες στον νότιο Λίβανο, όπου εξαπέλυσε προχθές, Δευτέρα, χερσαία επίθεση κατά του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ.


Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, Αβιτσάλ Αντράι, δημοσιοποίησε μήνυμα στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram καλώντας τους αμάχους να εκκενώσουν "για την ασφάλειά τους" πάνω από είκοσι τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων καταυλισμοί Παλαιστινίων προσφύγων, κυρίως στα περίχωρα της Τύρου.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως στοχοποίησε περιοχές βόρεια της ισραηλινής πόλης Χάιφα με ομοβροντία πυραύλων.


Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιων στη διάρκεια της νύκτας, εκ των οποίων πολλοί σε επιδρομή σε σχολείο όπου στεγάζονταν οικογένειες εκτοπισμένων, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν σε περιοχές της Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Ισραηλινά τανκς εξαπέλυσαν επιδομές σε διάφορες περιοχές στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της Χαν Γιούνις, προτού αποσυρθούν εν μέρει, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Χαμάς και τον ραδιοφωνικό σταθμό η Φωνή της Παλαιστίνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πόλη της Γάζας τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, επεσήμαναν γιατροί.

Ένα ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου στεγάζονταν οικογένειες εκτοπισμένων στην πόλη της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο 17 ανθρώπων, ενώ άλλο στον σύλλογο για τα ορφανά αλ Αμάλ, όπου επίσης έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι, άφησε πίσω του τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Η κλιμάκωση αυτή στα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σημειώθηκε αφού το Ιράν εξαπέλυσε χθες Τρίτη το βράδυ δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας γιόρταζαν καθώς παρακολουθούσαν τους πυραύλους να κατευθύνονται στο Ισραήλ. Κάποιοι από αυτούς έπεσαν στον παλαιστινιακό θύλακα, αφού αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr