Σπάνια εμφάνιση του Τζίμι Κάρτερ: Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ γιόρτασε τα 100α γενέθλιά του στον κήπο του – 4 μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν στον ουρανό για να τον τιμήσουν (βίντεο)

«Προσπαθώ να αντέξω ώστε να ψηφίσω την Χάρις», τονίζει ο Τζίμι αι να είπε ο Κάρτερ.

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση για τα γενέθλιά του.

Ο πρώην πλανητάρχης έκλεισε τα 100 χρόνια και τα γιόρτασε στον κήπο του σπιτιού του στην Τζόρτζια παρέα με την οικογένεια και φίλους του.

Αυτή η εμφάνιση είναι πολύ σπάνια και ο 100χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο ενώ στον ουρανό πέταξαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη για να τον τιμήσουν.

Να σημειωθεί ότι ο Τζίμι Κάρτερ ζει σε κατ' οίκον νοσηλεία από τον Φεβρουάριο του 2023 και πέρυσι έχασε την επί 77χρονια γυναίκα του, Ρόζαλιν.

Ο Τζίμι Κάρτερ έχει δηλώσει και τονίσει πολλές φορές ότι θέλει να ζήσει τόσο ώστε να καταφέρει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις για πρόεδρο των ΗΠΑ με την ψηφοφορία στη Τζόρτζια να αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Προσπαθώ να αντέξω ώστε να ψηφίσω την Χάρις» ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε ο Κάρτερ στον γιο του Τσιπ.

Λίγα λόγια για τον Τζίμι Κάρτερ

Ο Τζέιμς Ερλ «Τζίμι» Κάρτερ είναι Αμερικανός πολιτικός, που υπηρέτησε ως 39ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1977 έως το 1981. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Παραλήπτης του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2002, είναι ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ που έλαβε αυτό το βραβείο αφότου άφησε το αξίωμα του.

Νυμφεύθηκε τη Ρόζαλιν Σμιθ το 1946 έχουν τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και 1 κορίτσι.

Διαβάστε ακόμα: Michelle Obama: Τρυφερές ευχές για τα 96α γενέθλια της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Ρόζαλιν Κάρτερ - "Σας ευχαριστούμε για όλα" (φωτό)

Διαβάστε ακόμα: To funeral styling των 5 Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ στην κηδεία της Ρόζαλιν Κάρτερ - Η επιμελημένη κόμμωση της Μισέλ, το tweed της εκθαμβωτικής Μελάνια Τραμπ (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr