22 Έλληνες και 38 Κύπριοι γλύτωσαν από την κόλαση της Βηρυτού: Ελληνικό C-130 πήγε στον Λίβανο και τους απεγκλώβισε - Ταξίδεψαν και κομάντος

Το C-130 προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Λευκωσία έχοντας απεγκλωβίσει 60 άτομα από τον Λίβανο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο X πως πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός από τη Βηρυτό 38 Κυπρίων και 22 Ελλήνων με αεροσκάφος C-130.

Το αεροσκάφος πήγε στην Βηρυτό μαζί με 12 κομάντος για την προστασία του αεροσκάφος, αλλά και του κόσμου όση ώρα θα παρέμεναν στο έδαφος και απεγκλώβισε τους πολίτες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Λευκωσία.

Από χθες, μετά από σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, είχαν τεθεί σε ετοιμότητα 3 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να επιχειρήσουν για απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κύπριων υπηκόων από τον Λίβανο.

Δείτε φωτό από το κέντρο επιχειρήσεων

Image

Image

Image


Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.


Στη χθεσινή έκατακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο επίκεντρο βρέθηκε η ασφαλής απομάκρυνση των Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο και τα σχέδια που έχουν έτοιμα το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού το πρώτο C-130 για να παραλάβει τους Κύπριους πολίτες ύστερα από το αίτημα που είχε υποβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και Έλληνες που είχαν υποβάλει αίτημα προς τις ελληνικές Αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr