Μίμης Πλέσσας: Το αντίο της Finos Film μέσα από ένα βίντεο-αφιέρωμα - «Θα παραμείνει αιώνιος - Αντίο μαέστρο...»

Ένα σύντομο κλιπ με συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, λίγες ημέρες προτού συμπληρώσει τα εκατό χρόνια ζωής, έκανε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ανάρτησή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ.

Αποχαιρετώντας τον τρυφερά ανέφερε «κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου», προσθέτοντας «σε ευχαριστώ για όλα» και «σε λατρεύω για πάντα».

Ο μουσικοσυνθέτης με τις αμέτρητες επιτυχίες έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αξέχαστες θα μείνουν οι επιτυχίες του “ Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου”, “ Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”, “ Τι σου ΄κανα και πίνεις”, “ Τόσα καλοκαίρια”, “ Ποιος το ξέρει”, “ Οι χάντρες”, “ Μα τώρα αγάπη μου”, “ Η Μυρσίνη βάζει τα άσπρα”, “ Απόψε σε θέλω”, “ Μην του μιλάτε του παιδιού”, “ Άμα δείτε το φεγγάρι”, “ Η πρώτη μας νύχτα”, “ Μεθυσ' απόψε το κορίτσι μου”, “ Πρώτη φορά”, “ Τα φιλιά”, “ Έπεφτε βαθιά σιωπή”, “ Χίλιες βραδιές”, “ Του αγοριού η καρδιά”, “ Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, “ Ξημερώνει Κυριακή”, “ Κορίτσι στάσου να σου πω”, “ Όλα δικά σου”, “ Είμαι γυναίκα του κεφιού”, “ Πέρα στα παλιά σεράγια”, “ Πρώτη φορά”, “ Έκλαψα χτες”, “ Το κερί μου έλιωσε”, “ Μια με θέλεις μια με διώχνεις”, “ Οι μέρες του καλοκαιριού”, “ Με βρήκε ο ήλιος” και πολλές άλλες.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του:

Με τη σειρά της η Finos Film αποχαιρετάει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με ένα συγκεντρωτικό βίντεο-αφιέρωμα στη μνήμη του.

Αναλυτικά στην λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

"Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν.

Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει «αιώνιος».

Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αντίο μαέστρο.."

Διαβάστε ακόμη: Αδημοσίευτη φωτό: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πουλόπουλος, Ρένια Κουμιώτη, Μαίρη Χρονοπούλου ποζάρουν στον φακό του Κλεισθένη Δασκαλάκου

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Η μοναδική σχέση με την κόρη του, Ελεάννα - «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ», είχε πει για εκείνη (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Μίμης Πλέσσας: Δεκάδες celebrities αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη - "100 χρόνια ζωής, προσφοράς, μελωδιών κι αγάπης" (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κατσαρός για Μίμη Πλέσσα: «Άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ταλέντο – Δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Άντζελα Γκερέκου: «Πριν λίγες ώρες σταμάτησαν το ρολογιού οι δείκτες…» - Αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα με φωτογραφία μαζί με Τόλη Βοσκόπουλο

Διαβάστε ακόμη: Ο άγνωστος Μίμης Πλέσσας - Όταν η μητέρα του γούρλωσε τα μάτια της και του είπε: “Ευχή και κατάρα να μην γίνεις ποτέ μουσικάντης!” - Έπρεπε να γίνω επιστήμονας» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας στα 100 - «Έφυγες αστέρι της ζωή μου» - Μία εβδομάδα πριν τα γενέθλια του για έναν αιώνα ζωής (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr