Γιάννης Λουκάκος: Δε σας αρέσει η μελιτζάνα ; Τότε σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει το eggplant Parmesan - Με σαλτσούλα & τριμμένο κασέρι ! (βίντεο)

Τέλειο!

Υλικά

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • παναρισμένη μελιτζάνα
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 20 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

  • 400 γρ. μελιτζάνα, καθαρισμένη, σε χοντρές φέτες κατά μήκος
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. πάνκο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το πιάτο

  • Μοιράζουμε πάνω από κάθε τηγανισμένη μελιτζάνα με τη σειρά το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, τα μισά φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε τη μισή παρμεζάνα. Μεταφέρουμε τις στρωμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

  • Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα, μοιράζουμε τη σάλτσα τομάτας, τοποθετούμε από πάνω μία μελιτζάνα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

  • Αλατίζουμε καλά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε εξίσου καλά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το πάνκο. Πανάρουμε τις φέτες της μελιτζάνας περνώντας τες διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο, φροντίζοντας να τινάσουμε καλά ενδιάμεσα από κάθε στάδιο. Αν επιθυμούμε πιο χοντρό πανάρισμα και πιο χοντρό αποτέλεσμα ξανά περνάμε από το αυγό και το πάνκο για δεύτερη φορά.

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε όταν βάλουμε τις μελιτζάνες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους κάθε φέτας. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr