Όλγα Γεροβασίλη: Ζητά να διαγραφεί ο Στέφανος Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Να αποσύρει το εξώδικο που έστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος»

«Σήμερα στο εξώδικο υπογράφει ως Πρόεδρος του κόμματος και μέσα γράφει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα», πρόσθεσε.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη 1.00 μετά το μεσημέρι βρίσκονται η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής που άλλαξε τις ημερομηνίες για την εκλογή των συνέδρων και της διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς και διαδικαστικά ζητήματα στον δρόμο προς την εκλογή αρχηγού.

Νέο επεισόδιο δημιουργήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη να θέτει το θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Η Όλγα Γεροβασίλη οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση από το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εξώδικο στο κόμμα και απειλεί να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που οι «87» θεωρούν συμπεριφορά που δεν συνάδει με αυτή ενός μέλους του κόμματος.

Όσα είπε η Όλγα Γεροβασίλη:

«Το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ που οφείλουν να το παραλάβουν από το κόμμα όλα τα μέλη του οργάνου. Να γίνει έκτακτη σύγκληση του οργάνου με θέμα το πως απαντάμε σε αυτό.

Έθεσα το ερώτημα στη Θεοδώρα Τζάκρη, αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη, όταν έφερε τον φάκελο, με δεδομένο ότι δεν είχε την υπογραφή του και την ώρα που οι συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρο. Μου είπε δεν σου απαντώ.

Σήμερα στο εξώδικο υπογράφει ως Πρόεδρος του κόμματος και στο μέσα γράφει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα κατέθεσε υποψηφιότητα.

Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος κόμματος να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο να απειλεί ότι θα στείλει τον εισαγγελέα στο κόμμα που θέλει να ηγηθεί. Απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στο κόμμα;».

Να θυμήσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα θέτοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι διέρρευσε το πόθεν έσχες που κατέθεσε στο πλαίσιο του φακέλου της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, μαζί και η Θεοδώρα Τζάκρη ζητά την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου και τη διεξαγωγή έρευνας.

«Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα του πόθεν έσχες.

Είχε υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κ. Κασσελάκη και να τα αναρτήσει ταυτόχρονα με όλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης.

Είναι άλλο πράγμα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και άλλο πράγμα η ταυτόχρονη ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων.

Η κα Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος» φέρεται να είπε κυρία Τζάκρη.

Διαβάστε ακόμα: Έξαλλος ο Στέφανος Κασσελάκης με τη διαρροή του πόθεν έσχες: Εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ζητά παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου - Η ΕΦΣΥΝ μιλά για «γκρίζες ζώνες»

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι εδώ! - Αυτόν τον δρόμο του καινούργιου σάς ζητάω να τον βαδίσουμε μαζί» - Προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr