Απίθανης τεχνολογίας βίντεο: Ο τρομακτικός κυκλώνας Milton καταγράφεται με δορυφόρο από το διάστημα

 «Η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπα τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 - το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον - και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται αυτήν τη στιγμή περίπου 775 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, συνοδευόμενος από ανέμους των οποίων η ταχύτητα φθάνει τα 270 χλμ/ώρα, αναφέρει η ενημέρωση του NHC.

Εντυπωσιακό βίντεο από το διάστημα

Εντυπωσιάζει το βίντεο που τραβήχτηκε από τον ο αστροναύτη, Μάθιου Ντόμινικ.

Ο αστροναύτης της NASA κατέγραψε ένα εντυπωσιακό time lapse βίντεο από τον τυφώνα Milton και τα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με τα πλάνα να «κόβουν την ανάσα».

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπα τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC, κάτι που ανέφερε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιτνεν.

Διαβάστε ακόμη: Φλόριντα: Συγκλονίζουν οι εικόνες της μαζικής εξόδου από την πολιτεία - Η πολιτική προστασία ζήτησε να φύγουν αλλιώς θα πεθάνουν από τον κυκλώνα Μilton (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr