Πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας βρήκε τραγικό θάνατο όταν κατακρημνίστηκε κάνοντας αναρρίχηση σε βουνό της Utah

Διατηρούσε ενεργό λογαριασμό με χιλιάδες ακολούθους στα social media 

Πολυεκατομμυριούχος CEO εταιρείας λογισμικού πέθανε τραγικά μετά από πτώση 70 μέτρων κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στο Εθνικό Πάρκο Zion στην Γιούτα.

Ο Justin Bingham, 40 ετών, έκανε καταρρίχηση κοντά στην έξοδο του δημοφιλούς μονοπατιού Heaps Canyon με τρεις άλλους ανθρώπους στις 5 Οκτωβρίου, όταν έπεσε, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Περισσότεροι από 50 διασώστες από την Ομάδα Τεχνικής Έρευνας και Διάσωσης του Εθνικού Πάρκου Zion και το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Washington προσπάθησαν να σώσουν τον αγαπημένο πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Ο Bingham ανασύρθηκε από το φαράγγι με ελικόπτερο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα και μεταφέρθηκε σε ένα ελικοδρόμιο κοντά στο κάμπινγκ Watchman.

Ο πατέρας - που μοιραζόταν στιγμές από την οικογενειακή του ζωή με 60.000 ακολούθους στο διαδίκτυο - διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός πριν προλάβει να μεταφερθεί με εναέριο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

As of January, his estimated net worth is $6 million and the family recently moved into a $2.6 million home in Alpine

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν ως 'λάτρης της φύσης και των σπορ', μοιραζόταν στιγμιότυπα από την περιπετειώδη ζωή του, κάνοντας σκι και πεζοπορία, καθώς και τρυφερές φωτογραφίες με τα τέσσερα μικρά παιδιά του και τη σύζυγό του, Lindsay.

Η εταιρεία τεχνολογίας του, Opiniion, δήλωσε σε ανακοίνωσή της μετά τον τραγικό του θάνατο: 'Ο Justin ενεπλάκη σε ένα τραγικό ατύχημα ενώ απολάμβανε ένα από τα μεγαλύτερα του πάθη—την εξερεύνηση της φύσης.

'Ο Justin ήταν οραματιστής που πίστευε στη δύναμη των αυθεντικών σχέσεων, τόσο με τους πελάτες μας όσο και εντός της ομάδας μας.

Η δέσμευσή του για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων άφησε διαρκή επίδραση σε όλους όσοι είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν.

Το πνεύμα του για περιπέτεια και η αφοσίωσή του στο να ζει τη ζωή στο έπακρο θα μας λείψει βαθιά.'

The millionaire father leaves behind four children and his wife

Οι τρεις άλλοι συνορειβάτες που ήταν με τον Bingham διασώθηκαν το επόμενο πρωί.

Δύο ανασύρθηκαν με ελικόπτερο και ο τρίτος μπόρεσε και κατέβηκε μόνος το φαράγγι.

Ο Justin και η Lindsay κατέγραφαν τις ζωές τους ως οικογένεια έξι ατόμων και την ιστορία του γιου τους, Landon, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, στο κανάλι τους στο YouTube με τίτλο 'Life in Holland'.

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από μια ιστορία της συγγραφέως Emily Perl Kingsley με τίτλο 'Welcome to Holland', που αφορά την ανατροφή ενός παιδιού με αναπηρία.

Το κανάλι τους στο YouTube έχει 143.000 συνδρομητές και σχεδόν 54 εκατομμύρια προβολές στα πάνω από 1.000 βίντεό τους.

Tributes poured in for the dad-of-four, who loved the outdoors and his family

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Bingham αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Brigham Young το 2009 με πτυχίο στις Επιχειρήσεις και τα Ιταλικά.

Σπούδασε με υποτροφία για στίβο και αγωνίστηκε στα 110 μέτρα με εμπόδια και τα 400 μέτρα με εμπόδια.

Από τον Ιανουάριο, η εκτιμώμενη καθαρή του αξία ήταν 6 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Worth Trackers.

Η οικογένεια πρόσφατα μετακόμισε σε ένα σπίτι αξίας 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Alpine, όπως δείχνουν τα αρχεία.

Ο Justin Bingham και η σύζυγός του μόλις είχαν γιορτάσει την 19η επέτειο του γάμου τους τον Σεπτέμβριο με ένα ταξίδι στην Ευρώπη, πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

The entrepreneur, who was a self-proclaimed 'outdoor and sports enthusiast,' shared images of his adventurous life skiing and hiking - as well as doting family snaps with his four young children and wife, Lindsay

Η Lindsay έγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση τον περασμένο μήνα: 'Γιορτάσαμε τα 19 χρόνια μας στη μαγευτική Γαλλική Ριβιέρα. Αυτό το τραγούδι τα συνοψίζει όλα... δεν ξέρω πώς τον κέρδισα.

'Ήμασταν και οι δύο τόσο νέοι όταν γνωριστήκαμε και τρελοί ο ένας για τον άλλον.

'Η ζωή μας έχει πάρει μια άγρια και όμορφη πορεία και δεν θα ήθελα να τη ζήσω με κανέναν άλλον. Αγαπώ τη ζωή που χτίσαμε και τα 4 παιδιά που αποκαλούμε δικά μας.'"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr