Good news τα 35 νέα λεωφορεία στην Αττική: Αναλαμβάνουν δρομολόγια σε 11 γραμμές - Έως το καλοκαίρι του 2025, θα κυκλοφορούν 950 καινούργια οχήματα

Συνολικά κυκλοφορούν στην Αττική 110 νέα λεωφορεία και 140 ηλεκτρικά

Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, σήμερα Δευτέρα, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στους Θρακομακεδόνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025.

Τον κ. Σταϊκούρα συνόδευαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, η γενική γραμματέας Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος.

«Στόχος η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων»

Αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι σήμερα ενσωματώνονται σε 11 γραμμές της Αττικής 35 νέα, σύγχρονα οχήματα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Αυτά τα 35 έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Συνεπώς, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών έχει ήδη ανανεωθεί, με 250 καινούργια οχήματα, που προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας. Για πρώτη φορά από το 2009. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025. «Και ο στόχος αυτός, θα επιτευχθεί» διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr