Η τελευταία επιθυμία της Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι την εμπόδιζε να την πραγματοποιήσει – Η Πριγκίπισσα Άννα την έπεισε (βίντεο)

Η βαθιά σχέση της βασίλισσας με το σκωτσέζικο Balmoral!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μια γυναίκα πιστή στις αξίες της, πειθαρχημένη και με ανυποχώρητη αίσθηση του βασιλικού στέμματος.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν που την έκαναν την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία και αυτά διατηρούσε ως τις τελευταίες της μέρες.

Ο πρωτότοκος γιος της, ο Κάρολος ανέλαβε τα ηνία στα 73 και τον τελευταίο καιρό μας «φωτίζει» σχετικά με τις τελευταίες στιγμές της Βασίλισσας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας μίλησε για την μητέρα του και τόνισε πόσο βαθιά αγαπούσε η μητέρα του το Balmoral Estate, το σκωτσέζικο καταφύγιο της βασιλικής οικογένειας.

«Μιλώντας από προσωπική σκοπιά, η Σκωτία είχε πάντα μια μοναδικά ξεχωριστή θέση στις καρδιές της οικογένειάς μου και εμού».

Σύμφωνα με το List, το Balmoral ήταν το μέρος όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ έβρισκε γαλήνη και ιδιωτικότητα.

Για αυτό τον λόγο, ήθελε οι τελευταίες στιγμές να είναι στην εξοχική τους έπαυλη.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ με το έντονο βασιλικό καθήκον παρόλο που είχε αυτή την επιθυμία, δεν ήθελε να πεθάνει εκτός πατρίδας για να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα.

Η κόρη της όμως, η Πριγκίπισσα Άννα είπε: 

 «Προσπαθήσαμε να την πείσουμε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων», εξήγησε η πριγκίπισσα Άννα. «Ελπίζω να αισθάνθηκε ότι αυτό ήταν σωστό στο τέλος, γιατί νομίζω ότι το κάναμε κι εμείς».

Ένα ταιριαστό τέλος για την Βασίλισσα Ελισάβετ σε μια ζωή αφιερωμένη τόσο στο καθήκον όσο και στην προσωπική αποφασιστικότητα.

Είχε αγαπήσει τόσο αυτό το μέρος που της άξιζε να «f» από εκεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr