Topwoman η Αντριάνα - Η 23χρονη έσπασε ρεκόρ ανεβαίνοντας στις 14 υψηλότερες κορυφές της Γης - "Άρχισα να κλαίω" εξομολογείται

Η νεότερη γυναίκα ορειβάτισσα!

Η 23χρονη Βρετανίδα, Αντριάνα Μπράουνλι, έγινε η νεότερη ορειβάτισσα που αναρριχήθηκε στις 14 υψηλότερες κορυφές της Γης.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε την ύψους 8.027 μ. κορυφή του όρους Σισαπάνγκμα στο Θιβέτ κι έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη Βρετανίδα που ανέβηκε εκεί. Πριν από μερικά χρόνια η ορειβάτισσα είχε φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ και τότε πήρε την απόφαση να αναρριχηθεί στις 14 υψηλότερες - άνω των 8.000 μ. - κορυφές του πλανήτη.

«Άρχισα να κλαίω», είπε στους Τάιμς του Λονδίνου περιγράφοντας τα συναισθήματά της καθώς πλησίαζε την κορυφή. «Δεν μπορούσα να τη δω ακόμη, αλλά ήξερα ότι θα το πετύχω. Χρειάστηκε άλλη μια ώρα για να το καταφέρω και είδα την ανατολή του Ηλίου σε έναν υπέροχο καθαρό ουρανό».

«Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου»

Η Μπράουνλι μεγάλωσε στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Ήταν μαθήτρια Δημοτικού, μόλις οκτώ χρόνων, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορειβασία. «Θα ήθελα να γίνω διάσημη για την κατάκτηση του ψηλότερου βουνού στον κόσμο και να γίνω ένα από τα νεότερα κορίτσια που θα το καταφέρουν», έγραψε τότε. «Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου. Μου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και της σύνδεσης με τον εαυτό μου», είπε η 23χρονη ορειβάτισσα.

Διαβάστε ακόμη: Νεπάλ: 18χρονος «σπάει» το ρεκόρ αναρρίχησης στις υψηλότερες κορυφές της Γης - «Η ορειβασία είναι κάτι περισσότερο από εργασία, είναι μια απόδειξη της δύναμης»

Διαβάστε ακόμη: Οι ηρωίδες της ημερας! Δύο αναρριχήτριες επέζησαν στην παγωμένη κορυφή των Ιμαλαΐων με ακραίο ψύχος, χωρίς εφόδια αφού τους έπεσαν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr