Νεκρός ο βραβευμένος φωτογράφος Πολ Λόου: Τον μαχαίρωσε στον λαιμό ο 19χρονος γιός του - Είχε εργαστεί σε Time, Newsweek, Observer, Independent (φωτό & βίντεο)

Οι Πολ Λόου είχε καλύψει την πολιορκία του Σεράγιεβο και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Βρετανίας

Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Λόου βρέθηκε μαχαιρωμένος σε μονοπάτι πεζοπορίας στην Καλιφόρνια από τον 19χρονο γιό του ο οποίος συνελήφθη για φόνο.

Ο Πολ Λόου, φωτογράφος που κάλυπτε συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας του Σαράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, βρέθηκε νεκρός στις 12 Οκτωβρίου στα βουνά Σαν Γκαμπριέλ.

Ο 60χρονος είχε μαχαιρωθεί στο λαιμό, όπως προκύπτει από τα αρχεία του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο 19χρονος γιος του, ο Εμίρ, κατηγορείται για δολοφονία και πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο, δήλωσε στο πρακτορείο PA το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες.

 

Πώς συνέλαβαν τον γιό του

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3:28 μ.μ. στην οδό Mount Baldy Road κοντά στους καταρράκτες Στόνταρντ Κάνιον.

Σε ανακοίνωση του τμήματος του σερίφη αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν σε κλήση για επίθεση με φονικό όπλο βρήκαν έναν «λευκό ενήλικο άνδρα που έφερε τραύμα στο άνω μέρος του κορμού του. «Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Μπερναντίνο ανταποκρίθηκε και διαπίστωσε τον θάνατο του θύματος επί τόπου. Ένας λευκός ενήλικας άνδρας εθεάθη να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια ενεπλάκη σε σύγκρουση μόνος του λίγα χιλιόμετρα μακριά. Ο άνδρας συνελήφθη εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες προς το παρόν» προσθέτει η ανακοίνωση.


Ποιος ήταν ο Πολ Λόου

H πιο διάσημη φωτογραφία του Λόου ήταν μία ασπρόμαυρη εικόνα ενός παιδιού με μια μπάλα, από το 1992, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο. 

Το έργο του παρουσιάστηκε σε έγκυρα έντυπα όπως τα Time, Newsweek, Sunday Times, The Observer και The Independent.

Η Ίκα Φερρέρ Γότιψ, ανώτερη παραγωγός διεθνών ειδήσεων και παρουσιάστρια του CNN, έγραψε στο X: «Χάσαμε κάτι περισσότερο από έναν φωτογράφο με τον θάνατο του Πολ Λόου. 

Χάσαμε έναν μάρτυρα της ιστορίας μας, έναν παραμυθά που έδειξε στον κόσμο τις αλήθειες που πολλοί ήθελαν να αγνοήσουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr