Το υπερπολυτελές σκάφος-παλάτι του Δημήτρη Μελισσανίδη: Χλιδάτα σαλόνια, τραπεζαρίες μπαρ, υπνοδωμάτια-σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο - Δείτε φωτό από το Lady Vera μήκους 73,5μ.

Ο "Τίγρης", Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε η πολυτέλεια το Lady Vera  να... ξεχειλίζει

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, πούλησε τις μετοχές πριν μερικούς μήνες στον Μάριο Ηλιόπουλο, λατρεύει εκτός από τα αυτοκίνητα και τη θάλασσα.

Περισσότερα από 50 οχήματα έχει συλλογή του, τελευταίας τεχνολογίας αλλά και συλλεκτικά όπως για παράδειγμα  ένα αυτοκίνητο του Αλ Καπόνε, μία Mercedes που είχε κάνει δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην Μαρία Κάλλας.

Αυτά στη στεριά, γιατί στη θάλασσα είναι περήφανος για το υπερπολυτελές σκάφος των 73,5μ. με το όνομα Lady Vera.

Πρόκειται για ένα σκάφος Nobiskrug (κατασκευάζεται στην Γερμανία), χρονολογίας 2011, ωστόσο ο «Τίγρης» το ανακατασκεύασε το 2023 με την πολυτέλεια να ξεχειλίζει.

Διαθέτει 6 καμπίνες για 12 επισκέπτες και πλήρωμα 16 άτομα.

Διαθέτει, cinema, spa, ελικοδρόμιο, σάουνα και… beach club. Εννοείται πως για την διασκέδαση των φιλοξενουμένων υπάρχει σωρεία παιχνιδιών και gadget, όπως, Jet Ski, SUP, Flyboard, seabob, θαλάσσιο σκι κ.ά. 

Επιπλέον και για τις ανάγκες εύκολης μετακινήσεις των επιβατών υπάρχουν δύο επιπλέον σκάφη (tender), μήκους 6.15 και 12.70 μέτρων το καθένα.

 

 

Από εκεί και πέρα, οι κινητήρες που δίνουν ώθηση είναι δύο με συνολική ισχύς τους 4.720 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί το σκάφος είναι οι 17 κόμβοι (31.5 χλμ./ώρα), ενώ η ταχύτητα ταξιδιού είναι οι 15 κόμβοι. Συνολικά η χωρητικότητα στα καυσίμων είναι φτάνει τα 192.000 λίτρα δεδομένου ότι καίει περίπου 1.000 λίτρα την ώρα!

Η τιμή του σκάφους κυμαίνεται κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μισθώνεται ανά εβδομάδα με τιμές που ξεκινούν από τα 700.000 ευρώ και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr