Ιαπωνία: Οργή προκάλεσε γνωστή influncer με ακροβατικά έξω από ναό - «Ελπίζω να μην ξαναέρθεις ποτέ εδώ» της έγραψαν

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη για τη δράση της

Την οργή των Ιαπωνέζων προκάλεσε μία influencer, καθώς την κατηγόρησαν ότι προσέβαλε τον πολιτισμό τους.

Η Maria del Mar Perez Banus διατηρεί έναν ενεργό λογαριασμό με 140 χιλιάδες  ακολούθους, στον οποίο ανέβασε ένα βίντεο που κάνει μονόζυγο σε ένα Torii, μια συμβολική πύλη που σηματοδοτεί την είσοδο σε έναν ναό σίντο.

Συχνά θεωρείται ως όριο που χωρίζει τον ανθρώπινο κόσμο από αυτόν τον πνευμάτων.

Να πούμε ότι το σύντομο κλιπ συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές αλλά πλέον έχει κατέβει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κοπέλας.

Η οργή στα social media

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε το συγκεκριμένο ακροβατικό με τους χρήστες του X να δικάζουν ...

«Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού για την ιαπωνική θρησκευτική κουλτούρα και τα έθιμα» δήλωσε ένας εξοργισμένος χρήστης του X, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μην ξαναέρθεις ποτέ στην Ιαπωνία».

Ένας άλλος ανέφερε θυμωμένος: «Οι ξένοι πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα. Αν σπάσουν κάτι, απλά θα φύγουν μακριά. Μακάρι να σταματούσατε».

Κάποιος μάλιστα επικαλέστηκε ένα χωρίο από τον τοπικό ποινικό κώδικα που ορίζει ότι «όποιος δεν σέβεται δημοσίως ένα ιερό βουδιστικό ναό, νεκροταφείο ή άλλο τόπο λατρείας, τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μήνες ή με πρόστιμο 100.000 γεν».

Η δημόσια συγγνώμη της Maria del Mar Perez

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε η νεαρή ανέβασε νέο βίντεο στο οποίο ζητάει συγγνώμη για την πράξη της.

 «Πραγματικά δεν σκεφτόμουν τι έκανα» είπε η Perez. «Θέλω να ζητήσω χίλιες φορές συγγνώμη. Σας παρακαλώ, σταματήστε να μου στέλνετε μηνύματα και σχόλια, λυπάμαι πραγματικά». Και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μπορείτε να καταλάβετε, σας ευχαριστώ πολύ».

Να σημειωθεί ότι η Perez αγωνίστηκε για τη Χιλή στη ρυθμική γυμναστική στους Παναμερικανικούς Αγώνες και κέρδισε επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα γυμναστικής της Νότιας Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη: Μας κόπηκε η ανάσα: Ο influencer τραβούσε βίντεο σε άδεια φωλιά αρκούδας όταν εκείνη εμφανίστηκε μπροστά του

Διαβάστε ακόμη: Στροφή στην επαγγελματική πορεία ; Αν ανήκεις σε αυτά τα ζώδια, τότε άνετα μπορείς να γίνεις influencer !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr