36 χρόνια από το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη: Η κίνησή του έμεινε στην ιστορία - Μόλις είχε επιστρέψει από το Χέρφιλντ (βίντεο)

Το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου μπροστά στις κάμερες, η επισημοποίηση της σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη

O Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου 1988 από το Χέρφιλντ μετά την επιτυχημένη επέμβαση bypass στην καρδιά.

Η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει ο Ανδρέας βγαίνει, ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί ζητωκραυγάζει.

Κάνει δύο βήματα και ξαφνικά γυρίζει και κοιτά πίσω. Εκεί βρίσκεται η Δήμητρα Λιάνη, τη βλέπει και της κάνει το νεύμα με το χέρι να κατέβει μαζί του.

Η Δήμητρα Λιάνη έγινε σύντομα μια από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της εποχής, και ο ρόλος της στο πλευρό του Παπανδρέου πυροδότησε συζητήσεις και διαμάχες για το κατά πόσο θα επηρέαζε την πολιτική του κατεύθυνση. 

 

Η Δήμητρα Λιάνη αναφέρθηκε στο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν από μερικά χρόνια:

«Ήταν μια πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μια κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό, τι αφορούσε τη σχέση μας.

Μου είχε πει ότι θα βγει να χαιρετήσει και να περιμένω το σήμα του. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάτι διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα κάνει αυτή την κίνηση. Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στο θάνατο, βλέπει τα πράγματα αλλιώς.

Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα μετά, όταν πολλές γυναίκες μού έλεγαν “μπράβο, αυτός είναι άντρας”».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr