Στέλιος Παρλιάρος: Τα πιο νόστιμα & εύκολα μπισκότα ever – Με ξηρούς καρπούς & σοκολάτα για να γλυκαθείτε!
Δοκιμάστε τα!
Απίθανα μπισκότα με καρύδια και κομμάτια σοκολάτας που μπορείτε να έχετε στο σπίτι για χριστουγεννιάτικο κέρασμα ή να προσφέρετε ως δώρο στους φίλους σας.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε κύβους
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. καρύδια, τριμμένα (ούτε πολύ χοντρά ούτε πολύ ψιλά)
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπισκότα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες και αφράτο. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα, χτυπάμε ίσα να ενσωματωθούν και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε στη ζύμη τα καρύδια και την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ζυμώνουμε με το χέρι ή ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να σκορπιστούν σε όλη τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. και με ένα κουπάτ (ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι) κόβουμε μπισκότα διαμέτρου γύρω στα 4 εκ. Τα μεταφέρουμε πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας) για περίπου 15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
TIP:
Όταν χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη τα μπισκότα γίνονται πιο λεπτά, τραγανά και νόστιμα. Αν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ σκληρά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα με λευκή ζάχαρη.
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το απόλυτο & πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη, με όλα τα μυστικά - Η γεύση του αξεπέραστη !
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Η σοκολατόπιτα αλλιώς - Σκεπαστή τάρτα, με ζύμη πάνω-κάτω και στο κέντρο μια πλούσια κρέμα !
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr