Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Οι πιο λαχταριστές αλμυρές κρέπες με σπανάκι – Χορταστικές & γευστικότατες!

Μιάμι!

Οι κρέπες με σπανάκι είναι λαχταριστές και πολύ χορταστικές. Ειδικά αν βάλεις στις κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο και λίγη μπεσαμέλ. 

Υλικά 

Για τις κρέπες με σπανάκι

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (με τα πράσινα φύλλα τους)
  • 600 γρ. σπανάκι (πλυμένο και χοντροκομμένο)
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την εύκολη μπεσαμέλ

  • 700 γρ. γάλα φρέσκο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση -Για τις κρέπες

  • Φτιάχνουμε τις κρέπες σύμφωνα με την ️βασική συνταγή για κρέπες ️και φτιάχνουμε μιάμιση δόση.
  • Γενικά όταν φτιάχνουμε κρέπες αλμυρές στο φούρνο ξεκινάμε με τη γέμιση ώστε να κρυώσει και να γεμίσουμε τις κρέπες με σπανάκι.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κει σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3′.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1΄.
  • Ρίχνουμε το καλά στραγγισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιού.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μετά από 2-3´σε δυνατή φωτιά το σπανάκι αρχίζει να στεγνώνει.
  • Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον άνηθο.
  • Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα η γέμιση.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Για την εύκολη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορν φλάουρ τελείως και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε πότε πότε γιατί πιάνει το κορν φλάουρ στη βάση της κατσαρόλας.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5’ η κρέμα.
  • Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε το αυγό και το τυρί.
  • Ρίχνουμε 3 κουταλιές μπεσαμελ στην γέμιση με το σπανάκι κι ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα και γεμίζουμε τις κρέπες με την γέμιση.

Στο ταψί

  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό μακρόστενο ταψί 30χ20 εκατ .
  • Ρίχνουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ στο ταψί και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Πιάνουμε μια κρέπα και βάζουμε μέσα 3 κ.σ. γέμιση
  • Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και την ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.
  • Όμοια τις γεμίζουμε όλες και τις βάζουμε κοντά κοντά στο ταψί.
  • Αν περισσέψει λίγη γέμιση η υγρά από την γέμιση περιχύνουμε τις κρέπες.
  • Αδειάζουμε την υπόλοιπη ζεστή μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνεια.
  • Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας και σφραγίζοντας καλά το ταψί γύρω γύρω.
  • Ψήνουμε για 20’ λεπτά στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Ξεσκεπάζουμε το ταψί, κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε τις κρέπες με σπανάκι, να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τις σερβίρουμε ζεστές με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

Μυστικά

  • Για τις αλμυρές κρέπες υπάρχει ένα μυστικό που κάνει την διαφορά. Πρέπει να βγουν ζουμερές διαφορετικά στεγνώνουν πολύ κι όταν κρυώσουν λίγο έχουν υφή σαν πλαστικό.
  • Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να υπάρχει και αρκετή υγρασία στη γέμιση αλλά και η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αραιή.

Διαβάστε ακόμα: Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε γρήγορα λουκάνικα με αυγά & πατάτες – Το απόλυτο ρουστίκ φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Η Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πως να φτιάξουμε σολομό με πορτοκάλι: Μια πεντανόστιμη, υγιεινή & θρεπτική συνταγή!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr